«Σήμερα το πρωί διάβασα σε μία ιστοσελίδα ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες να επικοινωνήσουμε με την ελληνική πρεσβεία ή το προξενείο και να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία. Μίλησα με το προξενείο της Οδησσού και μας είπαν ότι η εντολή είναι να εκκενώσουμε άμεσα τη χώρα», είπε ο Παντελής Αλεξόπουλος, Έλληνας που μένει στην Χερσώνα της Ουκρανίας, 120 χιλιόμετρα από την Κριμαία και όπως ανέφερε στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS, ψάχνει τρόπο να εγκαταλείψει την χώρα.
Δεν υπάρχει οργανωμένο πλάνο
Ο κ. Αλεξόπουλος τους ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο πλάνο για να φύγουν από την Ουκρανία κι εκείνοι του απάντησαν πως πρέπει να φύγουν μόνοι τους κι ότι δεν υπάρχει οργανωμένο πλάνο.
«Αφήνουμε εδώ τα πράγματά μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας… Το κλίμα εδώ είναι ήρεμο, δεν υπάρχει πανικός. Η ζωή κυλά κανονικά, νομίζω γίνεται για να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, έτσι διαβάζω», είπε.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).