Καλαμάτα: Έξυπνες στάσεις για να μην μένεις από ενέργεια
Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων στάσεων» στην Καλαμάτα, συνολικά σε 27 σημεία της πόλης. Η ολοκλήρωση τους θα σημάνει και το τέλος της δικαιολογίας ...έμεινα από μπαταρία στο κινητό, αφού εκεί θα το φορτίζεις κιόλας.
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εγκατάστασης 27 «έξυπνων στάσεων» στην Καλαμάτα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης 125.736,00€ με Φ.Π.Α.
Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II». Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 27 στεγάστρων στάσεων, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των αστικών λεωφορείων του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των επιβατών από τις εκάστοτε επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιγράφονται στην 108/2019 μελέτη της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Καλαμάτας. Τα στέγαστρα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και περιλαμβάνουν μικρό φωτοβολταϊκό, είναι ενεργειακά αυτόνομα, διαθέτουν φωτισμό led, παρέχουν δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών, έχουν ηλεκτρονική πινακίδα μεταβλητών μηνυμάτων led, ασύρματο εξοπλισμό δικτύου wi-fi, κ.λπ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).