Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοδύτης ο Δήμαρχος Αλοννήσου για να τελεί γάμους στο βυθό

Αυτοδύτης ο Δήμαρχος Αλοννήσου για να τελεί γάμους στο βυθό

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης εκπαιδεύτηκε αυτοδύτης και προωθεί τους υποβρύχιους γάμους στο νησί του. Το υποβρύχιο μουσείο και ο φυσικός πλούτος τα σημεία υπεροχής. Λίγο καιρό πριν βέβαια ο Δήμαρχος τα είχε βάλει με το Υπουργείο Πολιτισμού και Οικονομικών για το αντίτιμο των 50 ευρώ για μια κατάδυση στο υποβρύχιο Μουσείο του νησιού.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε ο Δήμος Αλοννήσου για να αναγγείλει επίσημα την έναρξη της δυνατότητας οργάνωσης υποβρύχιων γάμων και όρκων ανανέωσης στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων.

Για τον σκοπό αυτό γυρίστηκε βίντεο – κάλεσμα με ομάδα αυτοδυτών συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου Αλοννήσου που είναι πλέον σε θέση να τελεί γάμους και τελετές υποβρυχίως.

Στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=5-TC4B5jyJs η ομάδα κάνει βουτιά στον εντυπωσιακό βυθό της Αλοννήσου και προβάλλει τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία με ειδικό slogan «Alonissos, I Love You Deeply!» που αποτυπώνεται πρωτότυπα κάτω από το νερό.

Στην ομάδα που καταδύθηκε συμμετείχε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που είχε επιμεληθεί πρόσφατα την πρώτη υποβρύχια πρόταση γάμου η οποία έγινε στο νησί.

«Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα άλλα υπέροχα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει την κατάδυση στην Αλόννησο, σε τρόπο ζωής.

Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσκαλούμε όλους τους ερωτευμένους να ζήσουν την υποβρύχια γαμήλια εμπειρία στην Αλόννησο και να ξεκινήσουν από εδώ τη νέα τους ζωή!» δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Δήμος Αλοννήσου και ο Δήμαρχος Βαφίνης προ λίγων μηνών είχε εξεγερθεί ενάντια στις τιμές που αφορούσαν την κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας όπου μεταξύ άλλων είχαν υποστηρίξει: «Ο Δήμος Αλονήσσου αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με το αντίτιμο του εισιτηρίου για το Ναυάγιο της Περιστέρας: Η τιμή εισόδου ύψους 50 ευρώ στο Ναυάγιο της Περιστέρας που αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού είναι άδικη, παράλογη και ασύμφορη για τα δεδομένα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του καταδυτικού τουρισμού παγκοσμίως».

Άγνωστο αν για τους γάμους θα ισχύει προνομιακή τιμή διότι δεν μπορεί από την μια να εγκαλείται για υπέρογκες τιμές το Υπουργείο Πολιτισμού και από την άλλη να γίνεται καμπάνια προβολής του Υποβρύχιου Μουσείου. Σωστά;

Αν και όπως πληροφορηθήκαμε οι υποβρύχιοι γάμοι δεν θα τελούνται στο μέρος που βρίσκονται τα ναυάγια αλλά σε άλλο σημείο, άρα δεν τίθεται θέμα αντιτίμου για τους νεόνυμφους, οι οποίοι μάλιστα θα εκπαιδεύονται δωρεαν όλο το 2022 για τις καταδύσεις εφοσον επιλέξουν την Αλόννησο για το υποβρύχιο μυστήριο.

Μαθαίνουμε επίσης, πως ο Δήμος Αλοννήσου ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού τα 50 ευρώ που έχουν οριστεί ως αντίτιμο για την κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας να συμπεριλαμβάνουν κατάδυση και στα άλλα 4 του νησιού. Μέχρι σήμερα πάντως δεν υπάρχει απάντηση στο αίτημα του Δήμου με ένα εισιτήριο των 50 ευρώ να καταδύεται κανείς και στα 5 ναυάγια από το σύνολο των 7 που υπάρχουν στην Αλόννησο.

50 ευρώ η… βουτιά στο Υποβρύχιο Μουσείο Αλονήσσου

«Ναυαγοί» στη χώρα μας; Ασυμφωνία ακόμη και για το αντίτιμο της κατάδυσης στο Ναυάγιο της Περιστέρας

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του καλέσματος του Δήμου, ήδη έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στον προορισμό για τα τέλη Αυγούστου.

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά το Dive Center Triton για τη χορηγία του εξοπλισμού, καθώς και τους εκπαιδευτές Δία Μένη και Ηλιάνα Γιαλαμά για την υποστήριξη και καθοδήγηση των αυτοδυτών που βούτηξαν για τις ανάγκες του βίντεο.

Ο Δήμος τελικά πράττει ότι μπορεί προκειμένου να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο νησί γεγονός που έχει σχολιαστεί θετικά στη τοπική κοινωνία. Τα έως σήμερα δεδομένα αναφορικά με τις κρατήσεις, όπως μάθαμε, δεν είναι ενθαρρυντικά προς το παρόν, αλλά ως αναμένεται σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί Μάρτιο Απρίλιο ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024