Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Ο Ιωαννίδης «καθάρισε» για το τριφύλλι

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Ο Ιωαννίδης «καθάρισε» για το τριφύλλι

Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις για τον Παναθηναϊκό. Ο Ιωαννίδης δεν πουλήθηκε στο MLS, ο Γιοβάνοβιτς επέμεινε σε αυτόν και με δύο γκολ τον δικαίωσε, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο εύκολο 2-0 επί της Λαμίας.

Δεν πάνε πολλές μέρες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η άρνηση του Παναθηναϊκού να πουλήσει τον Φώτη Ιωαννίδη σε ομάδα του MLS της Αμερικής. Μια απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις σε όλους, κυρίως για τα χρήματα που οι πράσινοι φέρονται πως αρνήθηκαν.

Ένα ποσό που άγγιζε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Για έναν επιθετικό που καλά – καλά δεν έχει προλάβει να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, τα λεφτά αυτά μοιάζουν… μυθικά. Κι όμως ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στοπ.

Το έκανε γιατί δεν έχει πολλές επιλογές στην κορυφή της επίθεσης. Επί της ουσίας έχει μείνει με δύο φορ. Τον Καρλίτος και τον Ιωαννίδη, καθώς ο Μακέντα οδεύει προς χειρουργείο. Το έκανε επίσης γιατί θεωρεί πως όσο περισσότερο χρόνο παίρνει ο νεαρός φορ, τόσο περισσότερο θα ανεβάζει τη χρηματιστηριακή του αξία.

Δικαιώθηκε σε… λίγες ώρες. Επέμεινε στη συμμετοχή του, παρ’ όλο που στην Τούμπα και στην Καρδίτσα δεν είχε καλό πρόσωπο. Τον έβαλε βασικό και απέναντι στη Λαμία. Σε ματς… τελικό για τον Παναθηναϊκό. Κι εκείνος τον δικαίωσε. Δύο δικά του γκολ, ένα στην αρχή του αγώνα κι ένα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή στις νίκες.

Μια νίκη με 2-0 απέναντι στην ομάδα του Γρηγορίου, πρώτη νίκη μετά από τρεις σερί ήττες και επιστροφή στην πρώτη πεντάδα για τους πράσινους, μετά τη χθεσινή ήττα του Αστέρα από τον Ιωνικό. Σε μια γεμάτη εμφάνιση, με πολλές ευκαιρίες, ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και θέαμα παρά το γεγονός πως ακόμα ένας διαιτητής θέλησε να… χαλάσει το ματς από το πουθενά.

Γκολ με το «καλημέρα» ο Παναθηναϊκός

Δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε δύο λεπτά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ο Παναθηναϊκός βρήκε το γρήγορο γκολ που πάντα είναι απαραίτητο σε τέτοια ματς. Έπειτα από κόρνερ του Αϊτόρ, σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που οι «πράσινοι» εκτελούν κόρνερ δίχως κοντινή πάσα, ο Ιωαννίδης σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Δικαιώνοντας με το… καλημέρα την επιλογή του προπονητή του να τον ξεκινήσει για δεύτερο σερί ματς στην ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός τον Καρλίτος.

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος έκανε τους «πράσινους» να είναι καταιγιστικοί και να δημιουργούν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη για 15 λεπτά, την ώρα που η Λαμία έμοιαζε να τα έχει χαμένα.

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε λίγα μέτρα πιο πίσω τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος επί της ουσίας έπαιζε δίπλα στον Ρούμπεν και μπροστά τους οι Αϊτόρ, Παλάσιος και Γκατσίνοβιτς άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Ανάλογα πως τους έβγαζε η φάση επιτίθονταν οι πράσινοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ στο πρώτο μέρος αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Βιγιαφάνιες, Παλάσιος και Ιωαννίδης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, την ώρα που η Λαμία για να σταματήσει τον φρενήρη ρυθμό έκανε καθυστερήσεις, με τους παίκτες να πέφτουν συνεχώς στο έδαφος.

Όλα αυτά υπό την ανοχή του Γκορτσίλα, ο οποίος δεν άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, έχασε πολλές φάσεις και ήταν ο υπεύθυνος που το ματς επί της ουσίας «χάλασε». Σε ακόμα μία διαιτησία η οποία αποδεικνύει πως το πρόβλημα κυρίως με τους Έλληνες ρέφερι είναι πολύ μεγάλο και δεν αφορά μόνο τις φάσεις που κρίνουν αγώνες, αλλά την εν γένει συμπεριφορά τους μέσα στα παιχνίδια.

2-0 αντί για 4-0

Παίζοντας κατά βάση σκληρά, στα όρια του αντι-αθλητικού, η Λαμία θέλησε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους να βρει τον τρόπο για να απειλήσει την εστία του Διούδη. Δεν το κατάφερε, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μην απειλείται σε κανένα σημείο του αγώνα. Και παρά το γεγονός πως ο Γρηγορίου πήρε πολλά ρίσκα και έριξε όσους επιθετικούς είχε στο γήπεδο, μάλλον… ζημιά προκάλεσε στην ομάδα του.

Η Λαμία έχασε τη συνοχή της, ο Παναθηναϊκός με «μαέστρους» τους Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν και άκρως απειλητικό τον Παλάσιος, συνέχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Σαράνοφ σταμάτησε σε πολλές περιπτώσεις του πράσινους, που θα μπορούσαν από νωρίς να είχαν ανεβάσει το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το ανησυχητικό ήταν η αποχώρηση του Αϊτόρ με τραυματισμό, με τον Βιτάλ να μπαίνει στο γήπεδο και να κάνει και εκείνος τη διαφορά.

Η είσοδος και του Κουρμπέλη έφερε πλατιά χαμόγελα σε γήπεδο και εξέδρα, ο Ιωαννίδης ολοκλήρωσε με μια… γκολάρα το προσωπικό του κρεσέντο, σκοράροντας για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο δύο γκολ σε ένα ματς και ο Παναθηναϊκός επανέφερε την αισιοδοξία και τη φιλοδοξία για το μέλλον με ένα αποτέλεσμα που αντί για 2-0 θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Νούνιες (78’ Νινούα), Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Ταϊρόν (19’ Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Καραμάνος (66’ Βέλλιος).

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024