Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ένα ντέρμπι με βίους… αντίθετους

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ένα ντέρμπι με βίους… αντίθετους

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για την 23η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη απόψε (19:30) για την 23η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι, τέσσερις ημέρες πριν από το πρώτο σπουδαίο ματς με την Αταλάντα, αντιμετωπίζουν την Ένωση, που αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και «ξέμεινε» από στόχους, την ώρα που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις που κυνηγάει.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την πρόκριση επί του Παναιτωλικού, είναι στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στο Europa League, ενώ η Ένωση είναι στο -14 από τους Πειραιώτες και εκτός Κυπέλλου και φυσικά Ευρώπης από το καλοκαίρι.

Οι δύο ομάδες λοιπόν παίζουν ένα ντέρμπι με βίους αντίθετους, με τον Ολυμπιακό να θέλει να διατηρήσει το αήττητο με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Μπέργκαμο. Ο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Πορτογάλο να αφήνει εκτός τους Σισέ, Κούντε για λόγους ξεκούρασης, αφού προέρχονται από τη συμμετοχή στο Copa Africa.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ο, Μπα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κίτσος, Κανέ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Λόπες, Μασούρας, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη θέση, με τον Αργύρη Γιαννίκη να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να μην αποκλείεται σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό να είναι το τελευταίο του ματς. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και ο τρόπος με τον οποίον αυτή ήρθε φέρνουν τον έλληνα τεχνικό σε πολύ δύσκολη θέση, γι’ αυτό και θέλει μόνο θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Από εκεί και πέρα ο Γιαννίκης έχει να αντιμετωπίσει και σοβαρά προβλήματα, αφού δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γαλανόπουλου, Λάτσι, Μάνταλου, Στάνκοβιτς, αλλά και του Αραούχο, που υπέστη θλάση. Στα καλά νέα η επιστροφή του Βράνιες, αλλά και η συμμετοχή του Τζαβέλλα, που δεν τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή για τη συμπεριφορά του στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ θα κάνει στις 11:00 «ενεργοποίηση» στα Σπάτα, ενόψει του απογευματινού (19:30) εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και τότε θα ανακοινωθεί η αποστολή για το ντέρμπι.

Διαιτητής είναι ο Ορέλ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ιντάν Γιαρκόνι, Άβι Γκολντστάιν. Τέταρτος θα είναι ο Ζαμπάλας και στο VAR ο Ζιβ Άντλερ, με τον Νικολακάκη.

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024