
Ιταλία- Ντι Μάιο: «Εργαζόμαστε όλοι για να αποφύγουμε την κλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική κρίση»
Η Ιταλία αναγνωρίζει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της ρώσο-ουκρανικής κρίσης. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε:
«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε, για προληπτικούς λόγους, από όλους τους Ιταλούς πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να επιστρέψουν στην χώρα μας με εμπορικά μέσα και να αναβάλουν όλα τα ταξίδια προς την Ουκρανία. Μια άλλη απόφαση που λάβαμε, είναι ο επαναπατρισμός του μέρους εκείνου του προσωπικού της πρεσβείας μας στο Κίεβο, που δεν είναι απόλυτα αναγκαίο. Η πρεσβεία μας, όμως, παραμένει απόλυτα λειτουργική. Τις ημέρες αυτές είχα συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Εργαζόμαστε όλοι για να αποφύγουμε την κλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική κρίση».
«Η Ιταλία αναγνωρίζει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και καταβάλλει προσπάθειες – σε στενό συντονισμό με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – για να διαμορφωθεί μια σταθερή στάση και συγχρόνως να αναζητηθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση μέσω της διατήρησης διόδου διαλόγου με την Μόσχα, ευελπιστώντας να φτάσουν ουσιαστικά μηνύματα υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης», πρόσθεσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Νεοχωρούδα στο Ωραιόκαστρο – Μήνυμα από το 112
- Γιατί θα αργήσει να μειωθεί η τιμή στη βενζίνη
- Ο Σερκί στήριξε τον Ντινιέ – Η απάντηση του Γάλλου μεσοεπιθετικού σε ερώτηση για το πέναλτι στον Γιαμάλ
- Γνωρίστηκαν στο Αγγλία – Αργεντινή το 1986. Τέσσερις δεκαετίες μετά επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος»
- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρές δύο γυναίκες σε τροχαίο – Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί δύο νεαροί τον Μάιο
- Καβάλα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Εγνατία Οδό στην Ελευθερούπολη






