Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Προποντίδα: Ένα έργο τέχνης διασώζεται

Νέα Προποντίδα: Ένα έργο τέχνης διασώζεται

Στη Νέα Προποντίδα αγωνίζονται για να διασώσουν το Αρχοντικό Βέη και ολοκλήρωσαν τις μελέτες αποκατάστασης του. Ελπίζουν πως θα λάβουν και την έγκριση των οικοδομικών εργασιών ώστε το Αρχοντικό να παραμείνει ζωντανό!

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση του Αρχοντικού Βέη στον Άγιο Μάμα στη Νέα Προποντίδα, που ανήκει στο Δήμο και έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης.

Η μελέτη αποκατάστασης περιλαμβάνει:
• Αρχιτεκτονική μελέτη
• Στατική μελέτη
• Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

Η διαδικασία ήταν και χρονοβόρα και απαιτητική, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις υποδείξεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στο χώρο του διατηρητέου κτιρίου, με καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, των φθορών αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, με λήψη φωτογραφικού υλικού εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης των μελετών πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας για κάθε μελέτη ξεχωριστά. Αφού ενσωματώθηκαν οι τελευταίες αλλαγές που ζητήθηκαν, το σύνολο της μελέτης θα κατατεθεί για έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα στην υπηρεσία νεωτέρων μνημείων.

Με τη σειρά της, αφού την εγκρίνει, θα δώσει την απαραίτητη άδεια για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, ώστε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Κατανοώ απόλυτα την αγωνία όλων, είναι εξάλλου και δική μας αγωνία. Ωστόσο η διαδικασία είναι σύνθετη, πολύπλοκη και χρονοβόρα. Έπρεπε να ακολουθηθούν όλα τα βήματα πιστά κι αυτό έγινε από τη μεριά του Δήμου» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024