Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ «τέζαρε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο 95' και στο 97' (2-1)

Ο ΠΑΟΚ «τέζαρε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο 95′ και στο 97′ (2-1)

Το γκολ του Σιμόες στο 83′ φάνηκε να δίνει την πρόκριση στην ΑΕΚ, αλλά με δύο γκολάρες από Κούρτιτς και Μιτρίτσα στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Απίστευτο ματς στο ΟΑΚΑ! Μέχρι το 83ο λεπτό δεν είχε γίνει σχεδόν τίποτα ή μάλλον δύο γκολ της ΑΕΚ που ακυρώθηκαν για οφσάιντ.

Σε εκείνο το σημείο ο Αντρέ Σιμόες άνοιξε το σκορ για την Ένωση και φάνηκε να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του, αλλά υπολόγισε χωρίς τον Γιάσμιν Κούρτιτς.

Χάρη σε γκολάρα του Σλοβένου χαφ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε ακόμη ένα του Μιτρίτσα δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έφυγε με τη νίκη από το… δεύτερό του σπίτι το ΟΑΚΑ, αλλά πήρε και τη νίκη.

Μία ακόμη κόντρα στην ΑΕΚ την οποία κερδίζει πλέον με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πώς ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η ΑΕΚ και κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας. Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι και Σιμόες στα χαφ. Στην επίθεση ο Αργύρης Γιαννίκης χρησιμοποίησε τα καλύτερά του «όπλα» αφού ξεκίνησε ο Αραούχο φορ και από πίσω του οι Γκαρσία, Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Για τον ΠΑΟΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τετράδα στην άμυνα τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ. Στα χαφ ήταν οι Κούρτιτς – Τσιγγάρας, με τον Αουγκούστο σε ένα πιο προωθημένο ρόλο και τους Μπίσεσβαρ – Ζίβκοβιτς στα άκρα ενώ στην κορυφη της επίθεσης ξεκίνησε ο Άκπομ.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Κλειστό ήταν το ματς από το ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να έχει μία υπεροχή και να σκοράρει στο 12ο λεπτό με τον Μήτογλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά και από εξέταση του VAR για οφσάιντ στον αμυντικό της Ένωσης όταν εκτέλεσε το φάουλ ο Άμραμπατ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά δεν απειλούσε αφού τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική με τον Μπίσεσβαρ να είναι ο πιοπ δραστήριος παίκτης του. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες.

Το ματς ξεκίνησε το… 83′

Χωρίς ρυθμό και με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν καθόλου ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 58′ και μετά από φάση διαρκείας ο Μήτογλου σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Αραούχο που έγινε αποδέκτης της μπάλας και βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη ήταν εκτεθειμένος.

Ο Ζίβκοβιτς είχε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή στο 63′, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει εύκολα, ενώ ο Λουτσέσκου άρχισε τις αλλαγές και πέρασε στο ματς τους Μιτρίτσα και Σάστρε αντί των Λύρατζη και Τσιγγάρα, τη στιγμή που ο Γιαννίκης έμενε χωρίς αλλαγή. Στο 67′ ο Τσιντώτας έβγαλε εντυπωσιακά μία εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, με την μπάλα να έχει κοντράρει και στον Αραούχο, και φτάσαμε στο 83′. Όταν η ΑΕΚ βρήκε το γκολ αν και ο ΠΑΟΚ φαινόταν να ελέγχει το ματς.

Ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Σιμόες που αμαρκάριστος πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι κι έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ. Ένα γκολ που μέτρησε με καθυστέρηση πέντε λεπτών αφού το VAR τσέκαρε τη φάση για οφσάιντ του Τσούμπερ που πιθανώς επηρέαζε τη φάση, αλλά ο Ελβετός καλυπτόταν τελικά και το γκολ μέτρησε.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα καταλήξει στην ΑΕΚ, μίλησε ο Κούρτιτς. Με απίθανο φαλτσαριστό σουτ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 1-1 πανηγυρίζοντας έξαλλα, κάτι που του κόστισε και μία κίτρινη κάρτα ενώ δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα και έκανε και το 1-2 με σκόρερ τον Μιτρίτσα. Έτσι ο Δικέφαλος πήρε πανηγυρικά μία πρόκριση που μέχρι το… 95′ φαινόταν χαμένη.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα (89′ Μισελέν), Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (93′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (89′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (93′ Μουργκ), Τσιγγάρας (63′ Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82′ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024