Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιματική αλλαγή: Την επικεφαλής της Greenpeace διόρισε απεσταλμένη η Γερμανία

Κλιματική αλλαγή: Την επικεφαλής της Greenpeace διόρισε απεσταλμένη η Γερμανία

Τόσο οι γερμανοί Πράσινοι όσο και η Greenpeace προέρχονται από το κίνημα της δεκαετίας του 1970 και 1980 κατά της πυρηνικής ενέργειας.

Η αμερικανίδα ακτιβίστρια Τζένιφερ Μόργκαν, επικεφαλής της Greenpeace International από το 2016, αναλαμβάνει χρέη απεσταλμένης για το κλίμα στη Γερμανία, ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα επιδιώξει φιλόδοξα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με τον διορισμό της Μόργκαν, η οποία έχει εμπειρία τόσο στις ομιλίες ενώπιον πολιτικών και επιχειρήσεων όσο και στις ακτιβιστικές δράσεις, η Γερμανία εντάσσεται στο μικρό κλαμπ χωρών που αναθέτουν σε ειδικούς απεσταλμένους τη διπλωματία της κλιματικής αλλαγής.

«Η ένταξη της Τζένιφερ Μόργκαν στη γερμανική ομάδα μας είναι ένα όνειρο και μια σημαντική ενίσχυση στις διεθνείς προσπάθειες προστασίας του κλίματος» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων.

Ο διορισμός της Μόργκαν (Α) ανακοινώθηκε από την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (Reuters)

Τόσο οι γερμανοί Πράσινοι όσο και η Greenpeace προέρχονται από το κίνημα της δεκαετίας του 1970 και 1980 κατά της πυρηνικής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Η Ιταλία καθιστά συνταγματική υποχρέωση την προστασία του περιβάλλοντος

«Με τιμά η εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου και αναλαμβάνω αυτόν τον σημαντικό ρόλο με ικανοποίηση και αποφασιστικότητα. Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι» δήλωσε η Μόργκαν σε άπταιστα γερμανικά.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι ορατές παντού. Οι άνθρωποι και το περιβάλλον υποφέρουν» είπε. «Επιθυμώ να αξιοποιήσω την πολυετή μου εμπειρία στο κίνημα του περιβάλλοντος και σε δεξαμενές σκέψεις προκειμένου να υποστηρίξω και να εφαρμόσω τους στόχους τόσο της Γερμανίας όσο και της ΕΕ».

Η Μόργκαν, η οποία αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της την 1η Μαρτίου, ανέφερε ότι το πρώτα της ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι στις Βρυξέλλες και μετά στο Παρίσι.

«Η Γερμανία αναδείχτηκε σε διεθνές πρότυπο με την απόφασή της να εγκαταλείψει τον λιθάνθρακα και την πυρηνική ενέργεια αλλά και με τις εντατικές επενδύσεις της στην ανανεώσιμη ενέργεια και το υδρογόνο» δήλωσε η τέως εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace.

Ο διορισμός της συμπίπτει με τη γερμανική προεδρία στην ομάδα των G7 αλλά και το ευρωπαϊκό σχέδιο για επιβολή δασμών άνθρακα σε ρυπογόνα προϊόντα που εισάγονται στην ΕΕ.

Απεσταλμένους για το κλίμα έχουν διορίσει επίσης η Κίνα, η Δανία, η Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Νησιά Μάρσαλ. Το 2021, ο Τζον Κέρι έγινε ο πρώτος ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024