Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλάβρυτα: Θρίλερ με τους τρεις αγνοούμενους ορειβάτες στα Καλάβρυτα

Καλάβρυτα: Θρίλερ με τους τρεις αγνοούμενους ορειβάτες στα Καλάβρυτα

Έρευνες σε χιονοστιβάδα

Ενα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την τύχη των τριών αναρριχητών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων κοντά στο Χελμό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα ο Alpha οι τρεις αναρριχητές έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.

Ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από το συντονιστικό των ερευνών στην Αθήνα, αλλά ούτε και από τα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αυτή την ώρα οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστιβάδα ενώ σύμφωνα με το Mega από το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή εντοπίστηκαν κάποια αντικείμενα.

Χθες σήμανε συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται οι 3 χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024