Πλεύρης: Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στον ΕΟΠΥΥ για την διανομή αντιικών φαρμάκων
Επίσκεψη στο σημείο αποθήκευσης και διανομής των αντιιικών θεραπειών κατά του κοροναϊού
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βρέθηκε σήμερα στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ, όπου φυλάσσονται οι ειδικές αντιιικές θεραπείες κατά της Covid-19,
- Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Στις αποθήκες διανομής των αντιικών χαπιών η Μίνα Γκάγκα
Το καινοτόμο φάρμακο φυλάσσεται σε ειδικές αποθήκες και διατίθεται μέσω του ΕΟΠΥΥ, ενώ φτάνει στα χέρια των ασθενών στο σπίτι, μέσω κούριερ, χωρίς περιττή ταλαιπωρία των οικογενειών.
«Η διανομή των φαρμάκων κατ’οίκον είναι μια καινοτόμος διαδικασία για την εξυπηρέτηση του ασθενούς που θα ενδυναμωθεί», έγραψε ο ίδιος στο twitter.
Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Υγείας, κ. Πλεύρη:
Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται η διανομή των θεραπειών για την αντιμετώπιση Covid-19.Η Διανομή των φαρμάκων κατ’οίκον είναι μια καινοτόμος διαδικασία για την εξυπηρέτηση του ασθενούς που θα ενδυναμωθεί.Η στρατηγική μας στον ΕΟΠΥΥ έχει στο επίκεντρο τον ασθενή @TKarpodini pic.twitter.com/JPV8WYrc2C
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) February 5, 2022
Πάνω από 500 σκευάσματα έχουν ήδη διανεμηθεί
Όπως είχε γράψει το in.gr, μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν χορηγηθεί 5.200 δόσεις μολνοπιραβίρης, ενώ το χάπι της Merck πρέπει να δοθεί αυστηρά στις 5 πρώτες ημέρες ασθένειας με Covid.
Η κατ’ οίκον παράδοση των αντιικών χαπιών δεν αφορά όλους τους ασθενείς, αλλά εκείνους που είναι άνω των 18 ετών, νοσούν από κοροναϊό και έχουν προβλήματα υγείας.
Το χάπι δεν μπορεί να δοθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε όσες γυναίκες βρίσκονται σε περίοδο γονιμοποίησης.
Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί φτάνουν μόλις περίπου στις 20 κι αυτό γιατί κυρίως είχε γίνει αίτημα αρκετά καθυστερημένα.
Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός κάνει αίτηση και δοθεί θετική απάντηση, τότε ο ασθενής λαμβάνει sms με ξεκάθαρες οδηγίες, ενώ υπάρχει και παραπομπή σε σελίδα του ΕΟΠΥΥ με όσα πρέπει να γνωρίζει.
Επίσης ο ασθενής δεν πρέπει να ξεχάσει να δώσει την τελική του συγκατάθεση καθώς και τη διεύθυνση του προκειμένου να έρθει το κούριερ με τα χάπια.
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)






















![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442