Ουκρανικό: Γιατί ο Ερντογάν βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί – Το «όχι» του Πούτιν
Πριν αναχωρήσει για το Κίεβο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Πούτιν αναμένεται να τον συναντήσει στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο
Δημοσίευμα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει την έκτη επίσκεψη του τούρκου προέδρου στο Κίεβο από το 2019 και τις προσπάθειές της Τουρκίας να αποτρέψει μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
«Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε για την πρόθεση της χώρας του να στηρίξει την Ουκρανία κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, και την προθυμία του να μεσολαβήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε αυτή την προσφορά. Πριν αναχωρήσει για το Κίεβο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Πούτιν αναμένεται να τον συναντήσει στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο».
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο τούρκος πρόεδρος «βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Όχι μόνο διότι η Άγκυρα αγόρασε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. Η Τουρκία λαμβάνει το 40% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία, χωρίς να έχει άλλη διαθέσιμη εναλλακτική. Επιπλέον, οι Ρώσοι συνιστούν παραδοσιακά τη μεγαλύτερη ομάδα παραθεριστών στην Τουρκία, ενώ η Ρωσία αποτελεί και μια πολύ σημαντική αγορά για τα τουρκικά γεωργικά προϊόντα».
Από την άλλη πλευρά, ο Ερντογάν υποστηρίζει μια μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η Τουρκία ανησυχεί ότι η Ρωσία έχει αυξήσει μαζικά τη ναυτική της παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;





