Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο» της Ελβετίας

Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο» της Ελβετίας

Η δίκη που ήταν προγραματισμένη να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα, πήρε αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου. Στο δικαστήριο βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Ζήγρας, ενώ η Βίκυ Σταμάτη ήταν απούσα.

Αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου πήρε η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργήματων με κατηγορούμενους την Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα που αφορά την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου συμβολαίου» της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ).

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρισκόταν σήμερα ο Νίκος Ζήγρας, ενώ απουσίαζε η Βίκυ Σταμάτη.

Αμφότεροι, πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ τους έχει επιβληθεί χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό, ενώ και στους τρεις το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το επίμαχο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A.

Μέσω του συμβολαίου αυτού ο Νίκος Ζήγρας εισέπραττε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και αντίστοιχα η Βίκυ Σταμάτη 30.167,60 ελβετικά φράγκα, επίσης κάθε έτος.

Επιπλέον, μετά τη λύση του συμβολαίου ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να έλαβε το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060,40 ελβετικά φράγκα. Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης.

Σε πρώτο βαθμό τόσο ο Νίκος Ζήγρας όσο και η Βίκυ Σταμάτη είχαν δηλώσει αθώοι αλλά και άγνοια σχετικά με την προέλευση των ωφελημάτων με τον πρώτο να καταγγέλλει ακόμη και πλαστογραφίας της υπογραφής του.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων τονίζοντας μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της ετυμηγορίας του ότι «προέκυψε κατά τρόπο πειστικό ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θέλησαν τη δημιουργία του ως άνω λογαριασμού προκειμένου να “ξεπλύνουν” μέσω αυτού μέρος των παράνομων κτηθέντων από τη δραστηριότητα του πρώτου από αυτούς ωφελημάτων (σ.σ.: του Άκη Τσοχατζόπουλου)».

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024