Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Δράσεις αντιμετώπισης και προγράμματα πρόληψης στην Αττική

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Δράσεις αντιμετώπισης και προγράμματα πρόληψης στην Αττική

Οι δράσεις της Περιφέρειας.

«Με σύμμαχο την επιστήμη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά του καρκίνου. Στόχος των πρωτοβουλιών μας η ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.

Ο κ. Πατούλης τόνισε τις ενέργειες που γίνονται από την Πολιτεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως ανέφερε η «Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη για να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους, αλλά και σε όλους τους γιατρούς και τους επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να μας προσφέρουν νέα όπλα στον πόλεμο για την εξάλειψη του.

Η πανδημική κρίση έφερε σημαντική επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, με ορατά τα δυσμενή αποτελέσματα για τους καρκινοπαθείς. Τώρα είναι η ώρα για να περάσουμε σε νέες πρωτοβουλίες, που θα έχουν στο επίκεντρό τους όχι μόνο την αποτελεσματική θεραπεία, αλλά κυρίως την πρόληψη».

Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ μια καινοτόμο εφαρμογή προσυμπτωματικού ελέγχου διαδεδομένων ασθενειών, μεταξύ αυτών και μορφών καρκίνου, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να λάβουν στενευμένη θεραπεία.

Επίσης, υλοποιείται σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ. Σάββας ένα ευρύ πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας, μέσα από το οποίο εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024