Στο δρόμο που χάραξαν οι μαθήτριες και μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προχωρούν και άλλα σχολεία, μετά τη δολοφονική επίθεση στην οδό Χαριλάου που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου Άλκη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
Μία ημέρα μετά την πρωτοβουλία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη να σχηματίσουν με τις τσάντες τους το σύνθημα «Για κάθε Άλκη», σειρά πήραν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων.
«Ποτέ ξανά» το μήνυμα των παιδιών από τους Αμπελόκηπους
Θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για καμία ανοχή στη βία σχημάτισαν το σύνθημα «Ποτέ ξανά» ενώ γύρω του δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα.
«Ντρέπομαι ως άνθρωπος» το μήνυμα σε προτζέκτορα
Σε μήνυμα που προβλήθηκε μέσω προτζέκτορα από την ταράτσα του καταστήματος στον τοίχο διπλανής πολυκατοικίας, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι της ταβέρνας έγραψαν χθες Πέμπτη με αφορμή την δολοφονία του Άλκη τα εξής:
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).