Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα σέβη μας κύριε Αραούχο

Τα σέβη μας κύριε Αραούχο

Η ενέργεια του Σέρχιο Αραούχο να αφιερώσει το γκολ που σημείωσε στο Κλεάνθης Βικελίδης στο δολοφονημένο οπαδό του Άρη, Άλκη, δείχνει το χαρακτήρα του

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το χθεσινό που έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένα ντέρμπι που δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα προηγούμενα. Μια αναμέτρηση στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη.

Λίγα μέτρα από το σημείο όπου οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρατάχθηκαν για να παίξουν, είχε χάσει τη ζωή του ένα νέο παιδί. Του την είχαν πάρει με το έτσι θέλω. Τι να πει κανείς για ποδόσφαιρο.

Ήταν πολύ έντονη η χθεσινή βραδιά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Παγωμένη. Με τη θλίψη, με τον πόνο, να ξεχειλίζει πάνω από το γήπεδο. Να γίνεται έκδηλη σε κάθε δευτερόλεπτο. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του ντέρμπι ο Αραούχο ισοφάρισε για την ΑΕΚ με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Το πρώτο πράγμα που του βγήκε αυθόρμητα ήταν να σχηματίσει με τα δάχτυλα του το γράμμα Άλφα, αφιερώνοντας το γκολ στον Άλκη.

Το αν είναι καλός παίκτης ο Αραούχο το έχει δείξει τα τόσα χρόνια που αγωνίζεται στα γήπεδα. Το τι χαρακτήρας είναι, όμως, το έδειξε με τη χθεσινή ενέργειά του. Και αξίζει το σεβασμό όλων.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή που βελτιώνονται με την προσπάθεια και την εξάσκηση, αυτό ή το έχεις ή όχι. Ο χαρακτήρας του καθενός φαίνεται σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και βγαίνει στην επιφάνεια χωρίς να μπορεί να κρυφτεί. Την ώρα που οι παλμοί αγγίζουν τους 200.

Σε μια χώρα όπου η υποκρισία περισσεύει, ας γίνουμε όλοι Αραούχο. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι αυτό δε θα συμβεί ποτέ. Τουλάχιστον, όμως, μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια, επιβραβεύοντας και προβάλλοντας τέτοιες συμπεριφορές.

Όχι μόνο σήμερα, όχι μόνο αυτές τις μέρες, που το αίμα του Άλκη είναι νωπό, το αίμα του δολοφονημένου Άλκη. Όχι μόνο τώρα που το στομάχι μας είναι σφιγμένο από τη θλίψη.

Δέχτηκα αρκετά μηνύματα είναι η αλήθεια και για τον Τζαβέλλα και για τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία. Σας ζητάω συγγνώμη, αλλά δε θα χαλάσω αυτό το κείμενο. Δεν έχουν καμία θέση εδώ.

Δε θα κάνω επίσης την παραμικρή αναφορά στο αγωνιστικό, παρά το γεγονός ότι θα ήταν εύκολο, μια και ο Άρης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Θα κάνω, όμως, μια ευχή. Να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι.

ΥΓ. Για σένα είναι, Άλκη. Κανείς δεν πανηγυρίζει…

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024