Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 75-67: Πάλεψε με τα θηρία, αλλά… τον νίκησαν

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 75-67: Πάλεψε με τα θηρία, αλλά… τον νίκησαν

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως στο δεύτερο μέρος δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 75-67 από τους Μαδριλένους.

Παρότι ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε ανάλογη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του ματς και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Ισπανία, με σκορ 75-67, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση παίρνοντας διψήφια διαφορά, ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό με τους Μερένχες να επιστρέφουν και να κάνουν την ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε ντέρμπι, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Έτσι η Βασίλισσα βελτίωσε το ρεκόρ της στο 19-3 παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογία ολομόναχη, ενώ οι Πειραιώτες υπέστησαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους στη διοργάνωση και υποχώρησαν στο 12-9.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τομά Ερτέλ που σκόραρε 20 πόντους, ενώ από 11 είχαν οι Γουόλτερ Ταβάρες και Γκερσόν Γιαμπουσελέ. Από την άλλη πλευρά, για τους Ερυθρόλευκους, 16 είχε ο Σάσα Βεζένκοφ, 13 ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ 12 σημείωσε ο Κώστας Σλούκας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά στην πρώτη περίοδο, χάνοντας ελεύθερα σουτ και μην μπορώντας να βρουν τις ιδανικές λύσεις. Όσο περνούσε η ώρα, οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ στην άμυνα ήταν απλά απολαυστικοί, αναγκάζοντας τους Μερένχες να σκοράρουν μόλις 10 πόντους.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού με οδηγούς τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοφ, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +16! Η Ρεάλ δεν μπορούσε να μειώσει και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να γράφει 38-24 υπέρ των Πειραιωτών.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, με τη Ρεάλ να τρέχει ένα επιμέρους 26-13, την στιγμή που οι Μαδριλένοι είχαν σκοράρει συνολικά στο πρώτο μέρος μόλις 24 πόντους. Ο Τομά Ερτέλ έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους Ερυθρόλευκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Έτσι οι Πειραιώτες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με μόλις έναν πόντο προβάδισμα (51-50).

Η Βασίλισσα ολοκλήρωσε την ανατροπή, παίρνοντας τα ηνία του ματς, όμως οι Ερυθρόλευκοι έμειναν κοντά και συνέχισαν να παλεύουν για να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους. Η μεν για να καθαρίσει το ματς, και η δε για να περάσει πάλι μπροστά. Εν τέλει η Ρεάλ με δύο μεγάλα σουτ των Γιουλ και Ρούντι στο τέλος έδωσε τέλος στο ματς και κλείδωσε τη νίκη.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024