Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Αρνούνται να μας χορηγήσουν την αργία της κακοκαιρίας - Απαξιώνουν αυτούς που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»

ΠΟΕΔΗΝ: Αρνούνται να μας χορηγήσουν την αργία της κακοκαιρίας – Απαξιώνουν αυτούς που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»

«Ακόμη και από μικρά ζητήματα φαίνεται η αντιμετώπιση της πολιτείας προς το υγειονομικό προσωπικό που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»!!!», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ για τις ημέρες αργίας λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα

Οι υγειονομικοί που δούλεψαν τριπλοβάρδιες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και έμειναν εγκλωβισμένοι στα νοσοκομεία λόγω του χιονιά, δεν θα πάρουν ούτε την προσαύξηση του ημερομισθίου ούτε δύο μέρες ρεπό που προβλέφθηκε για τους δημόσιους υπαλλήλους εξαιτίας της υποχρεωτικής αργίας. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ που κάνει λόγο για απαξίωση των υγειονομικών από του υπουργείο Υγείας που δεν αναγνωρίζει την προσφορά τους.

“Τέτοια απαξίωση για το υγειονομικό προσωπικό ποιος το περίμενε!!! Ακόμη και από μικρά ζητήματα φαίνεται η αντιμετώπιση της πολιτείας προς το υγειονομικό προσωπικό που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»!!!”, σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ για τις μέρες αργίας λόγω χιονιά.

Αντί για επιβράβευση με το αυτονόητο της προσαύξησης μας αντιμετωπίζουν με τον χειρότερο τρόπο

Σημειώνεται πως τις δύο ημέρες του χιονιά Τρίτη 25/01/2022 και Τετάρτη 26/01/2022 δόθηκε αργία σε όλο το Δημόσιο, ενώ η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, είχε «κατεβασμένα ρολά». Οι υγειονομικοί, ωστόσο, παρέμειναν στις θέσεις τους και κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν ακόμη και εγκλωβισμένοι από τα χιόνια, πραγματοποιώντας διπλές και τριπλές βάρδιες στα νοσοκομεία. Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Υγείας δεν τους αναγνωρίζει τις ημέρες της αργίας που δόθηκαν σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

“Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια με τον τρόπο και την ερμηνεία που δίνεται στην εν λόγω αργία δεν θα αμειφθούν με την προσαύξηση των αργιών, παρότι δούλευαν στα Νοσοκομεία τρεις και τέσσερις βάρδιες χωρίς σταματημό. Ταυτόχρονα επίσημα δεν δικαιούνται ημέρες ανάπαυσης. Τις δύο ημέρες που οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σπίτια τους με αργία το υγειονομικό προσωπικό ήταν εγκλωβισμένο στα Νοσοκομεία ή στους δρόμους προκειμένου να φτάσουν στα Νοσοκομεία να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους. Αντί για επιβράβευση με το αυτονόητο της προσαύξησης των δύο ημερών ως αργίες όσων δούλευαν, αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, όπως λένε, από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να χαρακτηρίσουν αργίες την Τρίτη 25/01/2022 και Τετάρτη 26/01/2022 για τη Δημόσια Υγεία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024