Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανδημία: Πότε τοποθετούν οι ειδικοί το τέλος της

Πανδημία: Πότε τοποθετούν οι ειδικοί το τέλος της

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμά ότι το τέλος της πανδημίας θα έρθει τον Απρίλιο ενώ μιλάει για πάνω από 30.000 κρούσματα τον Φεβρουάριο

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προέβλεψε ότι η αποκλιμάκωση της πανδημίας αργεί, καθώς υπάρχει νέα διασπορά κρουσμάτων και επιβράδυνση του ρυθμού εμβολιασμού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού εμβολιασμού για την τρίτη δόση, ενώ εκτίμησε πως θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Μάλιστα, προέβλεψε ότι στις 22, περίπου, Φεβρουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν τα 31.000.

Ωστόσο, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο καλό σενάριο της εξέλιξης της πανδημίας, επισημαίνοντας πως σε διασωληνωμένους και νεκρούς δεν θα έχουμε νέο ρεκόρ.

Πάνω από 30.000 κρούσματα τον Φεβρουάριο

«Δυστυχώς απομακρυνόμαστε από το τέλος της. Από χθες είμαστε σε αύξηση της διασποράς, υπάρχει σαφής επιβράδυνση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι «η αύξηση θα συνεχιστεί μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου».

«Θα βλέπουμε περισσότερα κρούσματα μέχρι και 31.000 γύρω στις 22 του μήνα» είπε χαρακτηριστικά.

Για το τέλος της πανδημίας, ο καθηγητής του ΑΠΘ δήλωσε:

«Μετατίθεται για ακόμα και τρεις εβδομάδες γιατί έχει αλλάξει ο ρυθμός εμβολιασμού. Το τέλος της Ομικρον μπορεί να έρθει ουσιαστικά μέσα στον Απρίλιο με μια σημαντική καθυστέρηση, στην τρίτη εβδομάδα του Απριλίου και μετά».

Χθες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν αποκλείει «να οδηγηθούμε κάποια στιγμή σε μια καλύτερη κατάσταση με τελικό ίσως εξαγόμενο μια ενδημία του ιού, η οποία όμως είναι ακόμα μακριά. Προς το τέλος της άνοιξης ίσως θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια κατάσταση καλύτερη».

«Θα περιμένουμε μια-δυο εβδομάδες να το δούμε. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, φαίνεται όμως να μην αλλάζει η κλινική της εικόνα και αυτό είναι σημαντικό» επισήμανε ο καθηγητής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024