ΕΟΔΥ: Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα
Ο Οργανισμός τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη
Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.
Ο Οργανισμός γνωστοποιεί επίσης ότι βρέθηκαν δύο στελέχη τύπου Α, που ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2), ενώ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2021 – 2022 σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε την εβδομάδα 40/2021 (04–10 Οκτωβρίου 2021) και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα 20/2022 (16–22 Μαΐου 2022).
Στην παρούσα έκθεση, γίνεται εβδομαδιαία ανακεφαλαίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας, για την εβδομάδα 3/2022 (17–23 Ιανουαρίου 2022).
• Κατά την εβδομάδα 3/2022 (17–23 Ιανουαρίου 2022) οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα (Διάγραμμα 1 και 2).

• Κατά την εβδομάδα 3/2022 (17–23 Ιανουαρίου 2022) στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 12 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 7 από νοσοκομεία και 5 από τα δίκτυα Sentinel. Τα 2 (16,7%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιό γρίπης τύπου Α. Τα 2 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) (Διάγραμμα 3).

• Με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
- ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά, δηλώνει γερουσιαστής των Δημοκρατικών
- Νιγηρία: Φόβοι για δεκάδες ψαράδες νεκρούς σε αντιτζιχαντιστικούς βομβαρδισμούς του Τσαντ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442