Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάρκα Τσέπης: Οι μικρές «οάσεις» στην... υπηρεσία των πολιτών

Πάρκα Τσέπης: Οι μικρές «οάσεις» στην… υπηρεσία των πολιτών

Πολύ καλό... κι όμως αληθινό!

Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου: Την Ελλάδα. Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς: το κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι γύρω περιοχές, επιδέχονται μεγάλης βελτίωσης. Και αυτή βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί με μικρές, καθημερινές επαναστάσεις. Οχι με μεγαλεπίβολα σχέδια που δεν υλοποιούνται, αλλά με αστικές παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη χώρα μας.

Πολλά εγκαταλελειμμένα σημεία στην πρωτεύουσα μένουν εκεί να θυμίζουν… περασμένα μεγαλεία. Σε συνδυασμό, δε, με την έλλειψη πρασίνου και το καυσαέριο δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία των Αθηναίων.

Μην απελπίζεστε, υπάρχει «φως» στο τούνελ!

Κι αν σας λέγαμε ότι υπάρχει λύση; Αν σας λέγαμε ότι μια μικρή κίνηση μπορεί να είναι τόσο σημαντική για το περιβάλλον και την κοινωνία; Θα μας πιστεύατε;

Αν πάλι σας λέγαμε ότι υπάρχει μια εταιρεία, που με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων, έχει καταφέρει πολλά και μάλιστα μόλις σε έναν χρόνο; Θα μας πιστεύατε;

Πολύ καλό… κι όμως αληθινό. Η απάντηση ακούει στο όνομα: Πάρκο Τσέπης!

Η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιείται από την P&G, η οποία μέσα από τη δύναμη των προϊόντων της όπως Αriel, Fairy και Always έχει δημιουργήσει ήδη 6 Πάρκα Τσέπης στην Αττική, συνολικής έκτασης 3.500 τ.μ. -έκταση ίση με 8 γήπεδα μπάσκετ(!)- στα οποία έχουν τοποθετηθεί συνολικά 5.000 νέα δέντρα και φυτά δίνοντας νέα πνοή στις γειτονιές της πόλης μας!

.

Επιπλέον, στα 6 πάρκα τσέπης έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 14 περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δράσεις με την Οργάνωση Γη και έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε 187 παιδιά και 220 ενήλικες να έρθουν πιο κοντά στη φύση.

.

«Το σπίτι μας, Ο πλανήτης τους»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Το σπίτι μας, Ο πλανήτης τους» που υλοποιεί η εταιρεία αξιοποιεί εγκαταλελειμμένους χώρους, μετατρέποντάς τους σε πηγές πρασίνου, ανάσες δροσιάς, σημεία συνάντησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, προσβάσιμα σε όλους.

Έτσι, η P&G μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει ήδη δημιουργήσει 6 πάρκα τσέπης στην Αττική και πιο συγκεκριμένα σε Παγκράτι, Μεταξουργείο, Σεπόλια, Πετρούπολη, Ασπρόπυργο και Πετράλωνα.

Το τελευταίο μάλιστα, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος.

.

Αισθητική και κλιματική αναβάθμιση των πόλεων

Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των πάρκων αξιοποιήθηκαν λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Επίσης, σε όλα τα πάρκα τσέπης ανανεώθηκαν πλήρως όλες οι αστικές υποδομές και o εξοπλισμός, ενώ ενισχύθηκε ο φωτισμός από αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης.

Στόχος της δημιουργίας πάρκων τσέπης είναι να αποτελέσουν οικοσυστήματα που θα συμβάλλουν στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση των πόλεων, στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και στην αύξηση της βιοποικιλότητας.

.

.

Έρχεται Πάρκο Τσέπης και στη Θεσσαλονίκη

Η P&G, σταθερή στη δέσμευσή της να συμβάλλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων, συνεχίζει σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και τοπικούς φορείς να δημιουργεί πάρκα τσέπης και μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία του 7ου πάρκου τσέπης, αυτή τη φορά, στη Θεσσαλονίκη.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024