Εν μέσω της κρίσης φυσικού αερίου ο αριθμός των τερματικών σταθμών υγραερίου αυξάνεται στην Ευρώπη

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt αναφέρεται στην ενεργειακή κρίση και σημειώνει πως η Ευρώπη αναζητά λύση από κοινού με τις ΗΠΑ και το Κατάρ. Μια αναφορά και στην Ελλάδα: «Εν μέσω της κρίσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη και της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο αριθμός των τερματικών σταθμών υγραερίου αυξάνεται στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε τώρα ότι θα κατασκευάσει ένα δεύτερο σταθμό άφιξης LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) στην Αλεξανδρούπολη. Το εργοστάσιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2023, θα κατασκευαστεί με επιδοτήσεις ύψους 167 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και από την ΕΕ».

Και στη συνέχεια αναφέρει: «Και ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει τώρα σχέδια για την κατασκευή «ενός ή περισσότερων» τερματικών σταθμών LNG στη Γερμανία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ στο Βερολίνο τη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα σχέδια για μεγαλύτερη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Ευρώπης αποκτούν μια δυναμική. Και το υγροποιημένο φυσικό αέριο που ψύχεται στους μείον 160 βαθμούς σε ειδικά δεξαμενόπλοια, παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με τον βιομηχανικό σύνδεσμο Gas Infrastructure Europe σημειώθηκε νέο ρεκόρ παράδοσης τον Ιανουάριο, με περισσότερα από δέκα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ έχουν μειωθεί στην Ασία».

Πηγή: Deutsche Welle/Μαρία Ρηγούτσου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr