Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα ζωή του Παναγιώτη Ρέτσου

Η νέα ζωή του Παναγιώτη Ρέτσου

Η Βερόνα αποτελεί τον νέο σταθμό της καριέρας του Παναγιώτη Ρέτσου με τον νεαρό πρωήν αμυντικό του Ολυμπιακού να σκοπεύει σε ένα νέο restart στην καριέρα του.

Το ημερολόγιο σημάδευε την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2017, όταν η Μπάγερ Λεβερκούζεν έβγαζε από τα ταμεία της το ποσό των 22 εκατομμυριών ευρώ, για να κάνει δικό της το 19χρονο τότε αστεράκι του Ολυμπιακού Παναγιώτη Ρέτσο. Ένα deal που καθιστούσε τον Έλληνα αμυντικό ως την ακριβότερη μεταγραφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Λίγα χρόνια αργότερα έχει αφήσει πίσω του μια πολύ δύσκολη τριετία, μέσα στην οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά από μυικούς τραυματισμούς,και δηλώνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει με την φανέλα της Βερόνα σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως το Ιταλικό. Ο Παναγιώτης Ρέτσος αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες ποδοσφαιριστής του Ίγκορ Τούντορ, και η νέα πόδοσφαιρική του περιπέτεια στην Ιταλία έχει μόλις ξεκινήσει.

Οι ατυχίες με τους τραυματισμούς στην Λεβερκούζεν 

Είναι η αλήθεια πως ο 23χρονος αμυντικός, δεν είχε με το μέρος του την τύχη κατά την διάρκεια της θητείας του, στις «ασπιρίνες» με τον ίδιο να ταλαιπωρείται αρκετά από τραυματισμούς στο διάστημα παραμονής του στην Γερμανία. Έπειτα από την πρώτη του χρονιά, η οποία ήταν και η πιο γεμάτη καταφράφοντας 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ήρθε ένα πρόβλημα στον τένοντα για να τον θέσει για αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Αποτέλεσμα, να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι του πρώτου μισού της σεζόν 2018/19, ενώ όταν προσπάθησε να επιστρέψει η ατυχία έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Αυτή τη φορά ένα πρόβλημα στον δικέφαλο τον έθεσε νοκ άουτ, με συνέπεια να χάσει όλη τη σεζόν, ενώ όταν προσπάθησε να επιστρέψει ξανά, στα τέλη της αγωνιστικής περιόδου, έσπασε ένα δάκτυλο του ποδιού σε μία προπόνηση της γερμανικής ομάδας.

Ο κορωνοϊός στάθηκε εμπόδιο στην Σέφιλντ

Αψηφώντας όλες τις δυσκολίες ο Παναγιώτης Ρέτσος συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία της Λεβερκούζεν για την σεζόν 2019/20. Ωστόσο, ο προπονητής της ομάδας, Πέτερ Μπος δεν τον είχε στα πλάνα του, παρότι η εικόνα που παρουσίαζε σε προπονήσεις και εργομετρικά ήταν εξαιρετική.

Πλέον ο νεαρός αμυντικός δεν είχε άλλη επιλογή παρα μόνο να εξετάσει τα δεδομένα και να δοκιμάσει την… τύχη του σε άλλες πολιτείες. Έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση του έδειξαν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Κολωνία, με τον νεαρό αμυντικό να επιλέγει την πρώτη και τον μαγικό κόσμο της Premier League.

Ωστόσο κάπου εκεί εμφανίστηκε ο… κορωνοϊός. Η πανδημία ανάγκασε τον αθλητισμό να κατεβάσει… ρολά, με αποτέλεσμα ο Ρέτσος να αγωνιστεί μόλις σε έναν αγώνα, για το FA Cup. Παράλληλα, τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός στις ομάδες είχαν ως αποτέλεσμα η Σέφιλντ να ενημερώσει πως δεν θα πληρώσει τη ρήτρα για την απόκτησή του από τη Λεβερκούζεν, με τον Ρέτσο να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για τις «ασπιρίνες» έπειτα απο την λήξη του δανεισμού του στον αγγλικό σύλλογο.

Η Σεντ Ετιέν, και η ατυχία που έκανε ξανά την εμφάνιση της… 

Η επιστροφή του Ρέτσου στην Γερμανιά ήταν γεγονός, με τον ίδιο να συμμετέχει σε ακόμη μια προετοιμασία της Γερμανική ομάδας, με σκοπό να καταφέρει να βρεθεί στα αρχικά πλάνα του Πέτερ Μπος.

Ωστόσο μάταια. Για ακόμη μια χρονιά ο διεθνή Έλληνας αμυντικός βρισκόταν εκτός rotation της Λεβερκούζεν και η επόμενη πρόκληση μακριά από το πρωτάθλημα της Bundelsiga τον περίμενε.

Αυτή δεν ήταν άλλη από τη Σεντ Ετιέν, με τον Κλοντ Πιέλ να πιστεύει πολύ στον Έλληνα αμυντικό.

Η χρονιά άρχισε ιδανικά, με τον Ρέτσο βασικό κόντρα στη Νις. Όμως, στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν, απέναντι στη Μετς, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 48ο λεπτό εξαιτίας τραυματισμού. Η ατυχία ήταν και πάλι εδώ. Ο μυϊκός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να παίξει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Όταν επέστρεψε, πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά η απόφαση του Πιέλ να τον βάλει σε δεύτερο σερί παιχνίδι, κόντρα στη Ρεμς, μέσα σε διάστημα τριών ημερών, δεν αποδείχθηκε σοφή.

Ο Ρέτσος πιέσε παραπάνω από ότι χρειαζόταν με αποτέλεσμα να μπει εκ νέου στα «πιτς». Παρά τις ατυχίες οι Γάλλοι ήταν θετικοί στο να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, ωστόσο οι υπερβολικές απαιτήσεις των Γερμανών όδηγησαν την μεταγραφή σε «ναυάγιο».

Η Βερόνα, ο Τούντορ και το… restart που ψάχνει 

Με το συμβόλαιο του με την Λεβερκούζεν να ολοκληρώνεται το 2022, ο Παναγιώτης Ρέτσος απέκτησε την ελευθερία του από τον Γερμανικό σύλλογο, ανοίγωντας πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Ο 23χρονος αμυντικός αποτελεί έδω και λίγες ημέρες το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Βερόνα, της οποίας προπονητής είναι ο Ίγκορ Τούντορ o οποίος κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ την σεζόν 2015/16.

Oι δυό τους συνηπήρξαν στο πρωτάθλημα της χώρας μας. Ο Τούντορ γνωρίζει τις δυνατότητες του Ρέτσου, ξέρει τι μπορεί να πάρει από αυτόν και έχει τον τρόπο να βγάλει στο χορτάρι τον καλύτερο ευατό του 23χρονου.

Το αν θα τα καταφέρουν… αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από αρκετό διάστημα αβεβαιότητας και ταλαιπωρίας, ο Παναγιώτης Ρέτσος  έχει στρωμένο το έδαφος για το restart της καριέρας του, με το πιο σημαντικό να είναι ότι έχει και την εκτίμηση του ανθρώπου που κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024