Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκιόκας για πρόταση μομφής: Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο της ΝΔ όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις

Γκιόκας για πρόταση μομφής: Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο της ΝΔ όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις

Τη μεγάλη μομφή πρέπει να την απευθύνει ο λαός, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ενώ στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ εμείς καταψηφίζουμε μια συνολική στρατηγική και πολιτική που φορτώνει με βάρη τον λαό, την οποία στηρίζουν και τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολίτευση», επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Alpha 9,89».

Είπε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα, προσθέτοντας «για παράδειγμα, οι αρνητικές συνέπειες από την κακοκαιρία έχουν τη σφραγίδα και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων, για τις συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα της Ενέργειας, την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όλα αυτά «θα αναδείξει το ΚΚΕ στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επισήμανε, προσθέτοντας ότι «πίσω από όλα τα θέματα που βασανίζουν αυτή τη στιγμή τον λαό, όπως ακρίβεια, πανδημία, φυσικές καταστροφές έως και την εξωτερική πολιτική, υπάρχει μία στρατηγική την οποία υπηρετούν με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ».

«Αυτό αποδεικνύεται», ανέφερε ο Γ. Γκιόκας στη συνέχεια «και από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ περίπου το 80% των νομοθετημάτων», «άρα», τόνισε, «δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές».

«Το ΚΚΕ θα αναδείξει την δική του κριτική και στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα, θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε την ουσία αυτής της στρατηγικής που έχει ως προμετωπίδα τη διασφάλιση των κερδών και των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Επίσης θα αναδείξουμε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «θα ψηφίσουμε αυτή την πρόταση μομφής για τη σημερινή κυβέρνηση και στο πρόσωπό της, φυσικά, καταψηφίζουμε μια συνολική στρατηγική που αφορά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο Γ. Γκιόκας κατέληξε λέγοντας πως «μεγάλη μομφή που πρέπει να απευθύνει ο λαός απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων της Αθήνας και του Δήμου Πατρέων το Σάββατο στο Σύνταγμα, για μέτρα προστασίας που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και από την πανδημία, αλλά και από τις φυσικές καταστροφές που τον πλήττουν με αυτόν τον τραγικό τρόπο κάθε φορά».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024