
Ισπανία: Η Καταλονία καταργεί το υγειονομικό πάσο
Η απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στην περιφερειακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας αποφάσισε να βάλει από αύριο, Παρασκευή, τέλος στην υποχρέωση να παρουσιάζει κάποιος υγειονομικό πάσο για να μπει στα μπαρ, τα εστιατόρια και τις αίθουσες για αθλητικές δραστηριότητες, υποστηρίζοντας πως το μέτρο αυτό είναι λίγο μόνο αποτελεσματικό μπροστά στη μεγάλη μεταδοτικότητα της Όμικρον.
«Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού μπορεί και πάλι να μολυνθεί από τον ιό» εξαιτίας της Όμικρον, «ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάστασή του ή από το γεγονός ότι είχε ήδη κολλήσει τη νόσο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί έτσι την άποψη της επιτροπής των ειδικών που έχει σχηματίσει.
«Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού Covid μειώνεται», πρόσθεσε.
Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε σήμερα στην περιφερειακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το υγειονομικό πάσο ισχύει από το τέλος Νοεμβρίου για την είσοδο στα μπαρ, τα εστιατόρια, τις αίθουσες για αθλητικές δραστηριότητες στην Καταλωνία, μια τουριστική περιφέρεια με 7,7 εκατομμύρια κατοίκους.
Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός στην περιφέρεια αυτή, τα νοσοκομεία δεν είναι όσο κορεσμένα φοβούνταν οι αρχές πως θα είναι στα πιο απαισιόδοξα σενάριά τους.
Η περιφέρεια ήρε συνεπώς το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, βάζοντας τέλος την Τρίτη στους περιορισμούς που ίσχυαν για τη χωρητικότητα των εστιατορίων και καταργώντας το όριο των δέκα προσώπων για τις ιδιωτικές συναθροίσεις.
Ο μόνος περιορισμός που παραμένει σε ισχύ είναι το κλείσιμο των ντισκοτέκ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ντελίριο στο ΣΕΦ για τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)
- Είχε μαχαιρώσει γνωστό επιχειρηματία ο 29χρονος που συνελήφθη για την αιματηρή επίθεση στα Πατήσια
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να γονατίσουν το Ιράν
- Πατήσια: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τρεις συλληφθέντες
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Το Ισραήλ καταγγέλλει ως «επαίσχυντη και παράλογη» την εγγραφή στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ για εγκλήματα σεξουαλικής βίας



