Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι κάτοικοι των προαστίων - «Μέχρι να έρθει να καθαρίσει ο δήμος θα πεθάνουμε εδώ»

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι κάτοικοι των προαστίων – «Μέχρι να έρθει να καθαρίσει ο δήμος θα πεθάνουμε εδώ»

Οι εικόνες που συναντά κανείς φτάνοντας στις περιοχές του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής είναι αποκαρδιωτικές.

Μπορεί η «Ελπίδα» να έφυγε, ωστόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της, με τους κατοίκους των περιοχών των βορειοδυτικών προαστίων να επιχειρούν να αναζητήσουν λύσεις από μόνη τους.

Οι εικόνες που συναντά κανείς φτάνοντας στις περιοχές του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής είναι αποκαρδιωτικές.

Στην καρδιά δε του Χαλανδρίου, οι κάτοικοι μπορούν μετά βίας να βγουν έξω από τα σπίτια τους, με το χιόνι να φτάσει ακόμα και στους 30 πόντους σε κάποια σημεία, ενώ στην Αγία Παρασκευή ο στρατός έφτασε στο σημείο από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ώστε να καταφέρει να καθαρίσει τους δρόμους.

Οι πτώσεις δέντρων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής άφησαν αρκετά στενά χωρίς ρεύμα για αρκετές μέρες με το σουπερμάρκετ της γειτονιάς να λειτουργεί το διάστημα αυτό με γεννήτρια, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους κατοίκους.

Με τα οχήματα τους θαμμένα κάτω από το χιόνι, οι κάτοικοι έπιασαν από μια τσουγκράνα ή ότι άλλο εργαλείο είχαν πρόχειρο και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους καθαρίζοντας τους δρόμους έξω από τα σπίτια τους, έχοντας πλέον φτάσει στο αμήν.

«Μα τι άλλο να κάνω. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου, να πάω σουπερμάρκετ, να πάρω κάτι να φάω. Αν δεν ξεκινήσω να καθαρίζω, μέχρι να έρθει ο δήμος θα πεθάνουμε στα σπίτια μας» καταγγέλλει στο in κάτοικος της Αγίας Παρασκευής.

Οι οδηγοί της περιοχής έχουν οπλιστεί με υπομονή, επιχειρώντας να κρατήσουν τον έλεγχο των οχημάτων τους δρόμους που έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε πάγος, ενώ σε ορισμένα στενά είναι αδύνατο να περάσουν αυτοκίνητα.

«Δεν αντέχουμε άλλο»

Δραματικές στιγμές βίωσαν τις τελευταίες μέρες και οι κάτοικοι του Χαλανδρίου οι οποίοι επί τέσσερις μέρες ήταν χωρίς ρεύμα.

Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν στην περιοχή του μεσημέρι της Πέμπτης και όλες τις μέρες αυτές οι πολίτες πάγωναν κυριολεκτικά από το κρύο.

Άνθρωποι με προβλήματα υγείας βρίσκονται χωρίς θέρμανση, με τον υδράργυρο να πέφτει το βράδυ υπό το μηδέν.

Το χιόνι και τα σπασμένα δέντρα έχουν φρακάρει τις εισόδους στα σπίτια.

Η κυκλοφορία τόσο με κάποιο όχημα ή ακόμα και με τα πόδια καθίσταται δύσκολη.

Οι κάτοικοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, βγάζοντας τα τρόφιμά τους έξω στο χιόνι να συντηρηθούν, ενω ανοίγουν δρομάκια για να μπορέσουν να περάσουν.

«Η κατάσταση ειναι τραγική. Έχουμε επανειλημμένως ειδοποιήσει την ΔΕΔΔΗΕ, τον δήμο, την πυροσβεστική. Καμια απολύτως βοήθεια» καταγγέλλει στο in κάτοικος του Χαλανδρίου.

«Ο δρόμος μέσα στο χιόνι και τον πάγο. Τα τρόφιμα μες στο χιόνι, για να μην χαλάσουν. έχουμε μικρό παιδί. Δηλαδή πρέπει να πεθάνουμε; Πέντε λεπτά απο την Κηφισίας είμαστε. Να πεθάνουμε να ησυχάσουμε. Μόνο φόρους πληρώνουμε. Είμαστε αφημένοι στη μοίρα μας. Τι μέσα τι έξω το ίδιο κρύο κάνει. Ειδικά οταν έρχεται το βράδυ είναι ακόμα χειρότερα».

Στο έλεός τους έχουν αφεθεί, όπως καταγγέλλουν, οι κάτοικοι, με τη θέρμανση και το κομμένο ρεύμα να αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Έχουμε από τη Δευτέρα το απόγευμα, από τις 7 η ώρα. Έχουμε ειδοποιήσει τους πάντες. Μας λένε ότι θα έρθουν να φτιάξουν το ρεύμα αλλά δεν έρχονται. Μας κοροϊδεύουνε. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι» καταγγέλλει μια άλλη κάτοικος.

«Είμαι 20 χρόνια διαβητική, ο άνδρας μου έχει πρόβλημα με την καρδιά του και είμαστε χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα. Αναγκαστήκαμε δύο βράδια να μας φιλοξενήσουν γείτονες, που έχουν ρεύμα, χωρίς καμία υποχρέωση. Χθες άνοιξα ένα δρομάκι για να φέρω φαγητό. Δεν αντέχουμε άλλο».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024