Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αναφορές Εξαδάκτυλου στα μέτρα και στους ανεμβολίαστους

Κοροναϊός: Αναφορές Εξαδάκτυλου στα μέτρα και στους ανεμβολίαστους

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι δεν συγκινήθηκαν από τα πρόστιμα

Για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών που έχουμε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επικρίνοντας παράλληλα τους ανεμβολίαστους που, όπως είπε, «αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί οι θάνατοι από κοροναϊό είναι στα ύψη ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

«Τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων είναι ότι είναι 85 – 90% ανεμβολίαστοι και άνθρωποι στο 95% άνω των 55 ετών. Η πλειοψηφία από ανεμβολίαστους έπασχαν από την Δέλτα, ενώ για τους άνω των 55 δεν έχει μεγάλη διαφορά η Δέλτα με την Όμικρον».

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι η Επιτροπή των Ειδικών επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή την πανδημία υφίστανται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και αυτοί που δεν μπορούν να εργαστούν γιατί τους έχει επιβληθεί ένα απαγορευτικό από τις 28 Ιανουαρίου. Για όλους τους άλλους η πανδημία είναι μία μάσκα».

Και όπως τόνισε, «αυτό γίνεται για να προστατευτεί ένας πληθυσμός που στο σύνολό του δεν φάνηκε να συγκινείται από το πρόστιμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πάρουμε μία απόφαση για τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται και καταλήγουν είτε στο νοσοκομείο διασωληνωμένοι είτε να χάνουν τη ζωή τους. Και αυτό γιατί αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων.

Γιατί να στερούνται το μεροκάματο οι εργαζόμενοι όταν κάποιοι δεν ακούν;

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου άφησε παράθυρο για χαλάρωση των μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γιατί να στερώ το μεροκάματο από τον άνθρωπο που το έχει στερηθεί εδώ και ένα μήνα, από την στιγμή που αυτό δεν φέρνει καμία διαφοροποίηση στον άνθρωπο στον οποίο κάνουμε εκκλήσεις να εμβολιαστεί εδώ και τόσους μήνες και δεν θέλει να μας ακολουθήσει. Με πια λογική στερούμε το μεροκάματο από αυτόν τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και τον επαγγελματία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024