Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Δεν έχουν ρεύμα στην Αγία Παρασκευή από την Δευτέρα

Κακοκαιρία: Δεν έχουν ρεύμα στην Αγία Παρασκευή από την Δευτέρα

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της περιοχής

Δεκάδες οικογένειες στην Αγία Παρασκευή έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και τέσσερις ημέρες. Οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και είναι εύθραυστη η υγείας τους, δεν έχουν ρεύμα και δεν μπορούν ούτε το δίκιο τους να βρουν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο in, o ΔΕΔΔΗΕ απαντά ότι έχει καταγραφεί το αίτημα για αποκατάσταση των ζημιών και θα κάνει ό,τι μπορεί. Όμως, για πέμπτο 24ωρο γειτονιές σε πολύ μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο, την Αγίου Ιωάννου, βρίσκονται στο σκοτάδι.

«Σε πολλά σημεία της η Αγία Παρασκευή μοιάζει με… Βηρυτό», τονίζει στο in, κάτοικος της περιοχής. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, τόσο στο διαχειριστή ρεύματος όσο και στον δήμο, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε. «Δεν έχουμε θέρμανση, δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε, δεν είναι λειτουργικά δεκάδες νοικοκυριά. Και δεν παίρνουμε καμιά απάντηση από κανέναν αρμόδιο για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη», τονίζει ο ίδιος κάτοικος.

Η αλήθεια είναι ότι ανάλογες εικόνες ντροπής και απαράδεκτες καταστάσεις, βιώνουν οι κάτοικοι και σε άλλες περιοχές, όπως το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι κανείς δεν τους δίνει απαντήσεις και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συνεχίσουν ομαλά της ζωή τους.

Κάτοικοι στο Χαλάνδρι τόνιζαν στο in ότι άνθρωποι με προβλήματα υγείας βρίσκονται χωρίς θέρμανση, με τον υδράργυρο να πέφτει το βράδυ υπό το μηδέν.

Το χιόνι και τα σπασμένα δέντρα έχουν φρακάρει τις εισόδους στα σπίτια.

Η κυκλοφορία τόσο με κάποιο όχημα ή ακόμα και με τα πόδια καθίσταται δύσκολη. Οι κάτοικοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, βγάζοντας τα τρόφιμά τους έξω στο χιόνι να συντηρηθούν, ενώ ανοίγουν δρομάκια για να μπορέσουν να περάσουν.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024