Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε κυριολεκτικά πολικές θερμοκρασίες στη χώρα.

Πολικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Meteo σε πολλά σημεία της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Αναλυτικότερα, πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/1 στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C.

Στον παρακάτω χάρτη, με χρωματική κλίμακα παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01/2022, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και οι τιμές από οκτώ επιλεγμένες περιοχές.

Δείτε τον σχετικό χάρτη

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, ο καιρός σήμερα θα είναι βελτιωμένος ωστόσο τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα υπάρξουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, τοπικές χιονοπτώσεις στη Νότια Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -13 έως 0 βαθμούς), -7 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 6 βαθμούς), 1 έως 7 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της μέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κατά τόπους στα μεγαλύτερα υψόμετρα ισχυρός αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

H πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

  • Πέμπτη 27/1

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τη νοτιοδυτική χώρα. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια.

Γενικά αίθριος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

  • Παρασκευή 28/1

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοανατολικά ανατολικό Αιγαίο, βαθμιαία στα δυτικά και το βράδυ στα βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, τις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην Ήπειρο τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην
υπόλοιπη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα νότια 6 και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

  • Σάββατο 29/1

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις στα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα
δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Γρήγορα από τα βόρεια οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

  • Κυριακή 30/1

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγες βροχές στις παράκτιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα
θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

  • Δευτέρα 31/1

Στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα δυτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν παροδικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024