Μπορεί το φιάσκο της Αττικής Οδού να είναι πολυσήμαντο αλλά ούτε οι Δήμοι φαίνεται ότι έχουν σχέδιο για να βοηθήσουν τους Δημότες τους.

Η ευρύτερη πρωτεύουσα δεν πρόκειται να λειτουργήσει, παρά μόνον αν λιώσουν μόνα τους τα χιόνια.

Στα Βόρεια Προάστια, οι εσωτερικοί δρόμοι είναι καλυμμένοι από παγωμένο χιόνι, ύψους, τουλάχιστον, 50 εκατοστών, υπάρχουν πεσμένα δένδρα και υπάρχουν αυτοκίνητα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους στα στενά στη μέση του δρόμου.

Στους Δήμους Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Μελισσίων, Γέρακα, Γλυκών Νερών τα προβλήματα είναι σοβαρά.

Και σε άλλους Δήμους των Βορείων Προαστίων ή και άλλων περιοχών εκτιμάται ότι θα υπάρχει η ίδια εικόνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και επιτόπιο ρεπορτάζ του in.gr δεν υπάρχει καμία προσπάθεια από τους Δήμους να εξυπηρετηθούν.

Κανείς οδηγός που κατάφερε να φθάσει στο σπίτι του τη Δευτέρα το βράδυ δεν μπορεί να βγάλει το αυτοκίνητό του με ασφάλεια και να φθάσει στους κεντρικούς  δρόμους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που καθαρίζονται.

Οι δρόμοι είναι παγοδρόμια και οι πολίτες προφανώς κινδυνεύουν εφόσον αποφασίσουν να μετακινηθούν πεζή.

Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια γεμάτα παγωμένο χιόνι.

Στις προηγούμενες σοβαρές χιονοπτώσεις φαινόταν πως οι Δήμοι είχαν στη διάθεσή τους μπουλντόζες που περνούσαν από τις γειτονιές, τους εσωτερικούς δρόμους και καθάριζαν το χιόνι. Και σιγά -σιγά οι πολίτες μπορούσαν να κινηθούν.

Όποιος και να επιχειρήσει να βγει να πάει για είδη πρώτης ανάγκης σε σούπερ- μάρκετ, φούρνο, περίπτερο εφόσον είναι ανοικτά, εφόσον είναι σε απόσταση που μπορεί να περπατήσει, θα διαπιστώσει ελλείψεις σε προϊόντα αφού οι γραμμές τροφοδοσίας έχουν διακοπεί και υπολειτουργούν.

Πολύ περισσότερο, άνθρωποι με ανάγκες για φάρμακα, για ιατρική περίθαλψη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Και δυστυχώς δεν υπάρχει μηχανισμός να τους στηρίξει.

Τα ασθενοφόρα εάν χρειαστεί να φθάσουν σε τέτοιες περιοχές δεν μπορούν να προσεγγίσουν αφού τα στενά είναι γεμάτα χιόνι.

Μικρά παιδιά, μωρά που έχουν ειδικές ανάγκες διατροφής θα μείνουν χωρίς γάλα και τροφή.

Υπάρχουν καταγγελίες στο in.gr από πολίτες που αναφέρουν ότι στους Δήμους δεν δίνει κανείς μια συγκεκριμένη απάντηση για κομμένα δένδρα , για τους δρόμους και για βοήθεια στο σπίτι. Δεν λειτουργεί κανένα κέντρο συντονισμού. Και προφανώς η Περιφέρεια πέρα από τους κεντρικούς δρόμους που καθαρίζει θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr