Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πέντε ακόμη γυναίκες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πέντε ακόμη γυναίκες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Εν αναμονή των τοξικολογικών και της ανάλυσης DNA

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, με την Αστυνομία να προσπαθεί να εντοπίσει άλλες πέντε γυναίκες που συμμετείχαν στο πάρτι, οι καταθέσεις των οποίων μπορούν να ρίξουν φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Μια πρώτη εικόνα είχε δώσει με την κατάθεσή της στις Αρχές η 17χρονη φίλη της Γεωργίας που ήταν μαζί της στο πάρτι. «Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε – έξι. Οι περισσότερες γυναίκες έμοιαζαν με εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Η Γεωργία μου είπε “ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια 24χρονη κοπέλα που βρισκόταν στο επίμαχο πάρτι της σουίτας 401 απάντησε στις αιχμές που άφησε στην κατάθεση της η 17χρονη ανήλικη φίλη της Γεωργίας Μπίκα. «Είναι συκοφαντικό αυτό που είπε, ότι οι περισσότερες που ήταν στο πάρτι της φάνηκαν βίζιτες. Μας προσβάλει όταν χωρίς να ξέρει ποιες είμαστε μας βάζει όλες στο ίδιο τσουβάλι» τόνισε.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγεις και να πεις αυτό που τράβηξες εκείνη την ημέρα. Είναι πολύ δύσκολο από πολλές απόψεις. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύω ότι θα το σκεφτόταν για το αν θα μιλούσε δείχνοντας ακόμα και το πρόσωπό του» ανέφερε από την πλευρά του συγγενής της 24χρονης.

Άλλη μια 22χρονη κοπέλα που βρέθηκε εκεί, μιλώντας στο MEGA, επιβεβαιώνει το περίεργο κλίμα που επικρατούσε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. «Πίστευα θα πάμε και θα είναι γεμάτα ναρκωτικά τα τραπέζια. Το κλίμα ήταν περίεργο και αυτό είναι αλήθεια πως με παραξένευσε και μου δημιούργησε υποψίες μήπως είχαν πάρει κάτι, αλλά προσωπικά δεν είδα τίποτα σε κοινή θέα» σημείωσε η νεαρή κοπέλα.

Παράλληλα, στο ερώτημα για το πώς 17 άτομα έκαναν πάρτι εν μέσω πανδημίας κοροναϊού απάντησε 24χρονη που ήταν στο πάρτι. «Δεν μας έγινε κανένας έλεγχος. Δεν έλεγξε κανείς τα πιστοποιητικά μας αλλά ούτε μας ρώτησαν από την ρεσεψιόν σε ποιο δωμάτιο πάμε. Απλά μπήκαμε και ανεβήκαμε στη σουίτα» υποστήριξε.

Εν αναμονή των τοξικολογικών και της ανάλυσης DNA

Την ίδια ώρα, φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Ο φάκελος με τα αποτελέσματα αναμένεται να φτάσει στα χέρια των Αρχών μέσα στην εβδομάδα. «Περιμένουμε να φανεί η αλήθεια δηλαδή η αλκοόλη της Γεωργίας και πιθανόν ένα υπνωτικό χάπι η οποία λέει ότι μπορεί να μπήκε στο ποτό και ερμηνεύεται σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε» τόνισε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

Ήδη έχουν παραδοθεί στην ανακρίτρια τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης όπου διαπιστώθηκαν εκχυμώσεις στα κάτω άκρα και στη μέση, ενώ οι εξετάσεις για το DNA έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αθήνας. «Δύσκολα να μην έχει μείνει DNA και από άλλους άντρες εξαρτάται και από τα δείγματα που πάρθηκαν» τόνισε ο γενετιστής Δρακούλης Γιαννουκάκης.

Οσον αφορά στην εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στα ευρήματα των εξετάσεων αλλά και στο χάπι του βιασμού.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα, και φυσικά τα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων» ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων.

«Και εγώ με έκπληξη έχω ακούσει αυτή την πληροφορία για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό, γιατί τα ελληνικό κράτος, και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει, και μάλιστα σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας. Το τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ θα στείλει δείγματα και στην Ελβετία και αυτό έχει μία διαδικασία. Πρώτα θα αναλυθούν τα δείγματα από το ίδιο το εργαστήριο και ίσως ο ίδιος ο τοξικολόγος κρίνει ότι θέλει περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις» πρόσθεσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024