Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξαρση των κλοπών αγροτικού εξοπλισμού

Έξαρση των κλοπών αγροτικού εξοπλισμού

Στην περιοχή των Φαρσάλων τα περιστατικά κλοπής συμβαίνουν συχνά τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας την αγανάκτηση των αγροτών.

Μέτρα αποτροπής των κρουσμάτων κλοπής αγροτικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα ηλεκτρομοτέρ άρδευσης και καλωδίων -για τον χαλκό που περιέχουν- ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σε ερώτηση ο κ. Μ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «κατά περιόδους, οι κλοπές, παντός είδους, αγροτικού εξοπλισμού γνωρίζουν μεγάλη έξαρση και οι συνέπειές τους προκαλούν σημαντική οικονομική ζημία στους αγρότες. Ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, όπου οι καλλιεργητικές εργασίες φθίνουν και οι αγρότες δεν έχουν λόγους να βρίσκονται στα χωράφια τους με την ίδια συχνότητα, οι κλοπές αυξάνονται κατακόρυφα. Κάθε είδους εργαλείο, παρελκόμενο ή εξάρτημα μπορεί να κλαπεί, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες των αγροτών, έχουν κλαπεί ακόμα και νεαρά δενδρύλλια που μόλις έχουν μεταφυτευθεί στις οριστικές τους θέσεις στα χωράφια. Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα εξαρτήματα που προτιμώνται περισσότερο από τους επιτήδειους είναι αυτά που πλαισιώνουν τον αρδευτικό εξοπλισμό, και τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν σε θέσεις φύλαξης. Όπως αναφέρουν οι αγρότες, οι ηλεκτροκινητήρες και οι καλωδιώσεις των αρδευτικών συγκροτημάτων αποτελούν την αγαπημένη λεία των δραστών λόγω του χαλκού που περιέχουν.

Το τι συμβαίνει στη συνέχεια και πού καταλήγουν τα κλοπιμαία δεν είναι εξακριβωμένο. Αναμφίβολα, όμως, η ζημιά, που υφίστανται οι αγρότες είναι μεγάλη, καθώς η αντικατάσταση του εξοπλισμού είναι επιβεβλημένη και, βεβαίως, εξαιρετικά δαπανηρή.

Η υψηλή συχνότητα των περιστατικών αυτών τον τελευταίο καιρό στην περιοχή των Φαρσάλων έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των αγροτών, οι οποίοι δικαίως αναζητούν τρόπους για την διαφύλαξη των περιουσιών τους. Προς τούτο, ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών και από πλευράς της πολιτείας, προκείμενου να εντοπιστούν και να εξαρθρωθούν τυχόν κυκλώματα που λυμαίνονται τα κλοπιμαία, ελπίζοντας έτσι στον περιορισμό του φαινομένου των κλοπών».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «με δεδομένα τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών αγροτικού εξοπλισμού και κυρίως αρδευτικών εξαρτημάτων για την εκμετάλλευση του χαλκού που περιέχουν, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αποτελεσματικότερη προστασία των περιουσιών των αγροτών».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024