
Μπλίνκεν: Με την επιβολή κυρώσεων τώρα στη Ρωσία η Δύση θα χάσει την αποτρεπτική της δυνατότητα
Μπαράζ συνεντεύξεων του Άντονι Μπλίνκεν στα αμερικανικά ΜΜΕ. Αν επιβληθούν τώρα κυρώσεις στη Ρωσία η Δύση θα χάσει τη δυνατότητα να αποτρέψει μια πιθανή επιθετική ενέργεια της Μόσχας σε βάρος της Ουκρανίας, τόνισε
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν υποστήριξε σήμερα, ότι αν επιβληθούν τώρα κυρώσεις στη Ρωσία η Δύση θα χάσει τη δυνατότητα να αποτρέψει μια πιθανή επιθετική ενέργεια της Μόσχας σε βάρος της Ουκρανίας.
Ο Μπλίνκεν έδωσε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις σε πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας στο CNN, προειδοποίησε ότι εάν έστω και μία επιπρόσθετη ρωσική δύναμη μπει στην Ουκρανία με επιθετικό τρόπο, η ενέργεια αυτή θα πυροδοτήσει μια σημαντική απάντηση.
Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS αν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται τη στήριξη της Ρωσίας στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δένει τα χέρια της Ουάσινγκτον στο ζήτημα της Ουκρανίας, απάντησε «ούτε’ κατ’ ελάχιστο».
Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Ρωσία : Η αρχή μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης
Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι οι αποφάσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία θα επηρεαστούν από το γεγονός ότι επίκειται η έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Για τη Γερμανία, είπε στο NBC ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι η χώρα αυτή συμμερίζεται τις αμερικανικές ανησυχίες για τη Ρωσία.
Αναφερόμενος τέλος στους Αμερικανούς διπλωμάτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, είπε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει καθημερινά την κατάσταση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η «κατάρα» του IShowSpeed: Όποια ομάδα υποστηρίζει στο Μουντιάλ πάει σπίτι της
- Super League: Απόφαση και «οδηγός» για δυο αναβολές αγώνων λόγω Ευρώπης
- Μπανγκλαντές: Συνελήφθη στρατιωτικός, καταζητούμενος επί 45 χρόνια για τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ζιαούρ Ραχμάν
- Άρσεναλ και Μπριζ συμφώνησαν και ο Τζόλης γίνεται οριστικά «κανονιέρης»! (pic)
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά









