Η ΑΕΚ παρατάχθηκε ουκ ολίγες σημαντικές απουσίες, όπως αυτές του Παππά και του Ανγκόλα, κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως βρήκε έναν τεράστιο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο τού Ίαν Χάμερ, ο οποίος οδήγησε την Ένωση στη νίκη με σκορ 72-67 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν απίστευτα κομβικός στο δεύτερο ημίχρονο και με μια καταπληκτική εμφάνιση όπου σημείωσε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα, «σφυροκόπησε» τους ασπρόμαυρους και βοήθησε την ομάδα του να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Πέραν του Χάμερ, από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν ο Έρικ Γκρίφιν με 15 και ο Γιάννης Κουζέλογλου με 14. Από την άλλη πλευρά, για τους φιλοξενούμενους κορυφαίοι ήταν ο Μάρβιν Τζόουνς με 16 και ο Ζερμέιν Λοβ που πρόσθεσε άλλους 12.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο κομμάτι του, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβάλλει για λίγο τον ρυθμό του, όμως η ΑΕΚ ανέκαμψε γρήγορα και μπόρεσε να φτάσει ακόμα και στο +8. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν το έβαλαν κάτω και ανέτρεψαν την κατάσταση, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και πηγαίνοντας μπροστά στα αποδυτήρια, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 41-36.

Η τρίτη περίοδος ήταν εξαιρετική για την ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει σε τρομερή κατάσταση τον Ίαν Χάμερ, ο οποίος κυρίως σκοράροντας, αλλά και πασάροντας έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να όχι μόνο να πάρει τα ηνία του ματς, αλλά και να φέρει τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες χρειάστηκαν τρία λεπτά για να σκοράρουν το πρώτο καλάθι της περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει την ευκαιρία και να πλησιάζει χάρη σε ένα ξέσπασμα του Μάλκομ Γκρίφιν. Όμως και σε εκείνο το σημείο ο κορυφαίο Χάμερ με ένα καλάθι και μια εξαιρετική άμυνα αποσυντόνισε τους Θεσσαλονικείς και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην Ένωση με το τελικό 72-67.