Σαουδική Αραβία: Χιόνισε στην έρημο – Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν
Λίγες ημέρες πριν, άλλωστε, χιόνισε και στην έρημο της Σαχάρα...
Η έρημος στη Σαουδική Αραβία έχει καλυφθεί από χιόνι και πάγο, μετά από μια εξαιρετικά σπάνια, «ιστορική χιονόπτωση».
Χιόνι και πάγος κάλυψαν τους αμμόλοφους, αφού οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν, ωθώντας τους ντόπιους να απολαύσουν τον καιρό και να παίξουν χιονοπόλεμο.
Οι Σαουδάραβες συνέρρεαν στο Jabal al-Lawz, αλλιώς γνωστό ως Almond Mountain, στη βορειοδυτική περιοχή Tabuk, καθώς το χιόνι κάλυψε την περιοχή.
Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι κατευθύνονται στο βουνό των 2.580 μέτρων όταν πέφτει χιόνι και στήνουν σκηνές και πικνίκ για να απολαύσουν τον κρύο καιρό.
Ενώ η χιονόπτωση στην έρημο είναι σπάνια, δεν είναι αδύνατη. Τα συστήματα υψηλής πίεσης ψυχρού αέρα μπορούν να μετακινηθούν πάνω από τις ερήμους, προκαλώντας χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Τέτοιοι αντικυκλώνες τείνουν να φτάνουν στη Σαουδική Αραβία, μετακινούμενοι δεξιόστροφα από την Κεντρική Ασία, μαζεύοντας υγρασία καθ’ οδόν, η οποία ψύχεται για να σχηματίσει χιόνι.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442