Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποπαραλλαγή Όμικρον: Την εντοπίζουν τα τεστ για τον κοροναϊό; - Τι ισχύει με τα εμβόλια

Υποπαραλλαγή Όμικρον: Την εντοπίζουν τα τεστ για τον κοροναϊό; – Τι ισχύει με τα εμβόλια

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει διαφορές σε ό,τι αφορά στην προστασία που παρέχουν τα εμβόλια»

Δεν πρόκειται για νέο στέλεχος αλλά για μια υποομάδα της Όμικρον, τόνισε ο καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ στην ΕΡΤ αναφορικά με τα δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον 2, που εντοπίστηκαν στη χώρα μας και πρόκειται για δύο ταξιδιώτες από το εξωτερικό που έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται σε απομόνωση.

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει διαφορές σε ό,τι αφορά στην προστασία που παρέχουν τα εμβόλια» εκτίμησε και σημείωσε πως «μένει να δούμε εάν θα έχει και διαφορετική μολυσματικότητα».

«Με αυτή την υποομάδα δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα διάγνωσης. Δουλεύουν εξίσου αξιόπιστα τόσο τα μοριακά τεστ όσο και τα τεστ αντιγόνου. Τα μοριακά τεστ μας δίνουν τη δυνατότητα να ταυτοποιούμε για το εάν πρόκειται για στέλεχος Όμικρον ή κάτι διαφορετικό» εξήγησε.

«Αναμενόμενο να έχουμε υποομάδες»

«Το γεγονός ότι έχουμε υποομάδες ή ότι ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται, είναι κάτι αναμενόμενο» σημείωσε και ενδεικτικά ανέφερε ότι «το στέλεχος Δέλτα, είχε δεκάδες τέτοιες υποομάδες και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, τα ποσοστά τους παρουσίαζαν διακύμανση ανά την υφήλιο».

«Αυτό που έχει σημασία είναι να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού και να αυξήσουμε την προστασία μέσω του εμβολιασμού, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα απειλή και να αποκλιμακωθεί η πίεση που υπάρχει στο σύστημα Υγείας, ώστε να εξομαλυνθεί η όλη κατάσταση» υπογράμμισε. «Οι σκληροί δείκτες – θάνατοι, διασωληνωμένοι – είναι αυτοί που καθορίζουν τη στάση μας και στους οποίους πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση».

«Η αναλογία των νοσηλειών που οφείλονται στην Όμικρον, αλλά και των διασωληνώσεων, είναι σημαντικά μικρότερη από την Δέλτα» ενημέρωσε.

«Από την έναρξη του κύματος της Όμικρον, είχαμε ήδη μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων σημείωσε. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, αλλά εκτιμάται ότι θα αποκλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες» κατέληξε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024