Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη - Στηρίζει παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Νέα Σμύρνη – Στηρίζει παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Μάθημα πρώτο: Μια υπεύθυνη δημοτική Αρχή οφείλει να δημιουργεί κοινωνικές δομές που να απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες. Μάθημα δεύτερο: Οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών και εφήβων πρέπει να καλύπτονται δωρεάν. Στο Δήμο της Νέας Σμύρνης κάτι τέτοιο γίνεται. Σε έναν ιδανικό κόσμο πρόσβαση θα έπρεπε να έχουν σε αυτές τις ενισχυτικές δομές όλα τα παιδιά και χωρίς κόστος

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών – εφήβων ηλικίας από 2,5 έως 17 ετών αναφορικά με την Επικοινωνία (λόγο, ομιλία, αλληλεπίδραση, συμπεριφορά κ.α.) και το Έργο (δραστηριότητες καθημερινής ζωής, εκπαίδευση, κοινωνική συμμετοχή κ.α.), δημιούργησαν δύο νέες δομές – παροχές που αφορούν την Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική παρέμβαση.

Η Υπηρεσία αυτή παρέχεται Δωρεάν και χρήση της μπορούν να κάνουν πολίτες της Νέας Σμύρνης, που υπάγονται στα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια της υπ’ αριθμόν 37/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «περί ένταξης στις κοινωνικές δομές». Εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις σημαντικές ενισχυτικές δομές όλα τα παιδιά του Δήμου. Έτσι θα έπρεπε. Αυτό όμως με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον.

Βλέπετε οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμωθεί από πόρους και στελεχιακό δυναμικό. Τέτοιες δομές σε μεγάλους Δήμους όπως της Νέας Σμύρνης και άλλους, χρειάζονται πολλά χρήματα και απόλυτα ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για να μπορούνε να καλύψουν τις ανάγκες κάθε παιδιού. Από όσο γνωρίζουμε ωστόσο, η δημοτική Αρχή Σταύρου Τζουλάκη, στα πλαίσια που εφικτού, επιδιώκει να ενδυναμώνει διαρκώς τις δομές αυτές.

Η Λογοθεραπεία και Εργοθεραπεία παρέχεται στην διεύθυνση Ανδριανουπόλεως – 18 – Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη (16:00 – 20:00 ).

Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 210 9370282, τις προαναφερόμενες μέρες και ώρες.

Email: logoergo@neasmyrni.gr

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «η Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική Δωρεάν παρέμβαση έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην κοινότητα και να βοηθήσει γονείς και παιδιά που χρήζουν των υπηρεσιών αυτών, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».

Αυτό το τελευταίο άλλωστε είναι το ζητούμενο. Η ποιότητα ζωής και η πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης. Τα παιδιά αποτελούν το αύριο του τόπου μας. Όσο περισσότερο στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες τους τόσο περισσότερο θα ανταποδώσουν μελλοντικά.

Το «όπως στρώνεις, κοιμάσαι» δεν αφορά μόνο άτομα αλλά και κοινωνίες ολόκληρες. Άλλωστε αρκετές δυσκολίες βιώνουν τα παιδιά και έφηβοι ώστε να προσαρμοστούν σε συνθήκες που στην διαμόρφωση τους δεν είχαν καμία συμμετοχή τα ίδια.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024