Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης - Προανήγγειλε παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

Πλεύρης – Προανήγγειλε παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει παράταση των μέτρων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών αφού η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα.

Ο Θάνος Πλεύρης αρχικά είπε ότι το Παίδων Πεντέλης θα γυρίσει στην κανονική λειτουργία του το αργότερο μετά από έξι εβδομάδες. Ίσως αυτό το διάστημα να είναι και μικρότερο. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το μέτρο φέρνει προβλήματα, αλλά είναι προσωρινό», τόνισε μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων.

Για τους νεκρούς από κοροναϊό που έχουν αυξηθεί

Σε σχέση με τους θανάτους, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν πιο προηγμένα ΕΣΥ. Ο υπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της «Δέλτα» που είχε τρομακτική νοσηρότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι φτάσαμε στα σημερινά ποσοστά εμβολιασμού, που είναι καλά, σταδιακά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ευάλωτος κόσμος όλο το προηγούμενο διάστημα που κατέληξε.

Επίσης, τόνισε ότι η θνητότητα σε νοσοκομεία της περιφέρειας είναι μεγαλύτερη, κάτι που πρέπει να διορθωθεί αφού είναι διαχρονικό πρόβλημα.

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι δομές της περιφέρειας.

«Το ΕΣΥ δεν γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, αλλά υπήρχε», περάσαμε μια δεκαετή κρίση που «χτύπησε» και το ΕΣΥ, υπογράμμισε ο υπουργός. Στη συνέχεια τόνισε ότι πολλές αναπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία ζήτησαν βοήθεια από διπλανές τους χώρες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Για να φτάσουν «οι κλίνες ΜΕΘ στις 1300 από τις 565 έχει γίνει υπερπροσπάθεια», είπε ο Θάνος Πλεύρης. Τώρα έχουμε τις κλίνες ΜΕΘ που πρέπει να έχουμε στην κανονικότητα, πρόσθεσε.

Ενάμισι δισεκατομμύριο από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα διευκρινιστεί τι θα γίνει για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Η εισήγησή του είναι να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλιώς ο υγειονομικός που δεν θα κάνει το εμβόλιο να εκδιωχθεί από το ΕΣΥ.

Αυτό, όμως, είναι μια κεντρική κυβερνητική απόφαση που δεν έχει παρθεί ακόμα. Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ανέφερε ο υπουργός, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι κάποιος εμβολιασμένος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Για τα μέτρα

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή, είπε, ο υπουργός. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση είναι ότι από τη μια πλευρά φαίνεται αποκλιμάκωση πιο νωρίς σε σχέση με τα κρούσματα, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σημείωσε ο υπουργός, προαναγγέλλοντας έτσι την παράταση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όταν και θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

Δείτε τις δηλώσεις του

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024