
Ισραήλ – Επιμένουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου – Μέσα σε μία εβδομάδα η μείωση των κρουσμάτων από την Όμικρον
Σε μια προκαταρκτική μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, από ένα ισραηλινό νοσοκομείο, διαπιστώνεται ότι η τέταρτη δόση αυξάνει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη, αλλά «πιθανόν» αυτό δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει τη μόλυνση από την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 παρά τα προκαταρκτικά ευρήματα ότι δεν είναι αρκετή για να εμποδίσει τις μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος και προέβλεψε ότι οι μολύνσεις που οφείλονται στην εν λόγω παραλλαγή θα μειωθούν μέσα σε μία εβδομάδα.
Το Ισραήλ, η χώρα που προχώρησε ταχύτερα απ’ όλες στους εμβολιασμούς πριν από ένα χρόνο, άρχισε τον περασμένο μήνα να προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου -αναφέρεται και ως δεύτερη ενισχυτική- στις πιο ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.
Σε μια προκαταρκτική μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, από ένα ισραηλινό νοσοκομείο, διαπιστώνεται ότι η τέταρτη δόση αυξάνει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη, αλλά «πιθανόν» αυτό δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει τη μόλυνση από την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά «σε ένα βαθμό δεν αποτελούν έκπληξη», καθώς μερικοί άνθρωποι μολύνθηκαν από την Όμικρον αφού είχαν κάνει την τέταρτη δόση.
«Όμως εκτιμάμε ότι η προστασία από τη σοβαρή νόσηση, ιδιαίτερα για τον ηλικιωμένο και τον ευάλωτο πληθυσμό, εξακολουθεί να προσφέρεται απ’ αυτή τη δόση και ως εκ τούτου καλώ τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εμβολιάζονται», δήλωσε ο Νάχμαν Ας μιλώντας στο ραδιοσταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
Όπως έχει συμβεί και αλλού, το Ισραήλ είδε τα κρούσματα της Covid-19 να αυξάνονται πολύ λόγω της Όμικρον. Όμως δεν έχει καταγράψει θανάτους από την παραλλαγή και ο Ας δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19.
«Σε άλλη μια εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση των αριθμών, όμως εξακολουθούμε να έχουμε μπροστά μας δύο ή τρεις δύσκολες εβδομάδες», δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα






