ΚΙΝΑΛ – Η ΝΔ μετατρέπει τον ΕΦΚΑ σε κομματικό φέουδο
«Αυτή τη φορά ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να «αλλάξει πίστα» στο πελατειακό κρεσέντο της κυβέρνησης. Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, [...] αποφασίζει να επιλέξει για προϊστάμενους στην διοικητική ιεραρχία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πολίτες από τον ιδιωτικό τομέα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες επιλογής στελεχών και το ΑΣΕΠ» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ
Για μετατροπή του ΕΦΚΑ σε κομματικό φέουδο της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Κωστή Χατζηδάκη το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την επιλογή προϊσταμένων από τον ιδιωτικό τομέα παρακάμπτοντας τις διαδικασίες επιλογές στελεχών και το ΑΣΕΠ.
Αναλυτικότερα σε κοινή δήλωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και της γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη αναφέρονται τα εξής:
«Η επιλογή διευθυντών και διοικητών στο Δημόσιο με κριτήριο την συγγενική και φιλική τους σχέση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο έχει διαπιστωθεί πολλές φορές κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Εξαρχής είχαμε επισημάνει ότι ο ολισθηρός δρόμος του πελατειασμού θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποσάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών με οδυνηρές συνέπειες τόσο για τους πολίτες όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου.
»Αυτή τη φορά ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να «αλλάξει πίστα» στο πελατειακό κρεσέντο της κυβέρνησης. Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού, διορισμένος από την κυβέρνηση (χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία αξιοκρατική διαδικασία για την επιλογή του – ούτε καν εκείνη που η ίδια θέσπισε) αποφασίζει να επιλέξει για προϊστάμενους στην διοικητική ιεραρχία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πολίτες από τον ιδιωτικό τομέα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες επιλογής στελεχών και το ΑΣΕΠ. Οι εκλεκτοί τους δεν θα έχουν, βεβαίως, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις των τυπικών δημοσίων υπαλλήλων.
Διαβάστε επίσης: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ
»Το σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση απαξιώνει, επιπλέον και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την παραγωγική σχολή στελεχών του Ελληνικού Δημοσίου, μιας και πουθενά δεν προβλέπεται ενίσχυση της υποψηφιότητας των αποφοίτων της Σχολής για τις θέσεις διευθυντών του ΕΦΚΑ.
»Ας γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι κομματικό φέουδο που διοικούν οι μετακλητοί τους».
- Κίνα: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από πλημμύρες – Συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές
- Έχω παιδιά: Η πιο κλασική ενοχή
- Κυριακή Γρίβα: Παραπομπή σε δίκη ζητά η εισαγγελέας για τους τέσσερις αστυνομικούς
- Ευρώπη: Είναι προετοιμασμένη για τις νέες υγειονομικές απειλές; – Οι δύο νέοι κανονισμοί, πώς ενεργοποιούνται
- Το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης, επιμύθιο στην Eurovision
- Θεσσαλονίκη: 63χρονος οδηγούσε αντίθετα στον δρόμο με τρίκυκλο – Εις βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις
- Άβολο: O Καλάθης δίνει το χέρι σε ρεπόρτερ και αυτή τον αγνοεί (pic)
- Δρομολογείται κατασκευή σχολείου με γυάλινα δάπεδα στην Αρχαία Κόρινθο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442