Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης - Στερείται σοβαρότητας η επιθετική ρητορική της Άγκυρας

Κυριάκος Μητσοτάκης – Στερείται σοβαρότητας η επιθετική ρητορική της Άγκυρας

«Πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση του ΕΛΚ

Στο ευρωπαϊκό επίκεντρο έθεσε, για μία ακόμη φορά, την τουρκική επιθετικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε ότι, παρά την προσπάθεια της Άγκυρας να χτίσει γέφυρες με αρκετές χώρες που είχε μια πολύ δύσκολη θέση, διατηρεί την επιθετική ρητορική όσον αφορά στην απειλή της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

«Δεν θέλω να πιστέψετε, επειδή οι τόνοι έχουν εν μέρει αλλάξει, ότι δεν συνεχίζουμε να γινόμαστε αποδέκτες επιθετικής ρητορικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία φυσικά στερείται σοβαρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της διττής προσέγγισης που έχει υιοθετηθεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια έναντι της Τουρκίας, προς την οποία απηύθυνε μια υπενθύμιση: «Έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτή εξακολουθεί να είναι – κατά τη γνώμη μου – η σωστή προσέγγιση».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, «πρέπει να εργαστούμε πολύ πιο συστηματικά στο ζήτημα των επιστροφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα ανατολικά της σύνορα και εκπέμποντας σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα τόνισε: «Διότι η ιδέα ότι θα μπορούσε απλώς να αποτελεί έναν ‘ιμάντα μεταφοράς’, για να μετακινεί ουσιαστικά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι πια εφαρμόσιμη ως στρατηγική».

Απαντώντας δε, στις επαναλαμβανόμενες τουρκικές κατηγορίες περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε για την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Aυτές οι κατηγορίες προέρχονται από μια χώρα που δεν χαρακτηρίζεται από ένα, θα έλεγε κανείς, λαμπρό ιστορικό όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναφέρομαι βεβαίως στην Τουρκία».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024