Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς - Αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου - Αποχωρεί από την Αυστραλία

Τζόκοβιτς – Αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου – Αποχωρεί από την Αυστραλία

Ο ίδιος δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος από τις εξελίξεις, αποδεχόμενος πάντως πως δεν μπορεί να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australian Open

Την απόφαση του δικαστηρίου για ακύρωση της βίζας του αποδέχεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, προβαίνοντας σε επίσημη δήλωση λίγη ώρα μετά τη σχετική ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ο ίδιος δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος από τις εξελίξεις, αποδεχόμενος πάντως πως δεν μπορεί να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australian Open.

«Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές για την αποχώρησή μου από τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει πως νιώθει άβολα που ήταν το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων, ενώ ευχαριστεί όλους όσοι τον στήριξαν.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο έκρινε ότι η ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς παραμένει σε ισχύ, τερματίζοντας έτσι το πολυήμερο θρίλερ.

Ο επικεφαλής Δικαστής Τζέιμς Αλσοπ δήλωσε ότι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου βασίστηκε στη νομιμότητα της υπουργικής απόφασης. «Δεν αποτελεί τμήμα της λειτουργίας αυτού του δικαστηρίου να αποφασίσει για την αξία ή τη σοφία της απόφασης» είπε ο Αλσοπ, προσθέτοντας ότι η απόφαση και των τριών δικαστών ήταν ομόφωνη.

Εντός της ημέρας το δικαστήριο θα δημοσιοποιήσει και το πλήρες σκεπτικό της απόφασής του, ενώ δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές πότε η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες απέλασης.

Αναλυτικά η δήλωση του Τζόκοβιτς

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό.

» Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

» Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αποχώρησή μου από τη χώρα.

» Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

» Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024