Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση - Ανατροπή σκηνικού στην Κρήτη μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ - «Καμπανάκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση – Ανατροπή σκηνικού στην Κρήτη μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ – «Καμπανάκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «απειλεί» σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη - Σε ποιες περιφέρειες κερδίζει έδαφος

Η πρώτη δημοσκόπηση της GPO για τη νέα χρονιά επικεντρώθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, μια περιοχή με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, εξαιτίας της πρόσφατης εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στην οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο η δυναμική που εμφάνισε ο νέος πρόεδρος στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρύματα της έρευνας, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», αποτελούν οι σημαντικές ανακατατάξεις στην εκλογική επιρροή των κομμάτων, απόρροια της πρόσφατης επικράτησης Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, που κυριαρχούσε στην Κρήτη για δεκαετίες.

Τόσο η ΝΔ, όσο και – σε μεγαλύτερο βαθμό – ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν σημαντική υποχώρηση των ποσοστών τους σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και στους τέσσερις νομούς.

Στον αντίποδα, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών του στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, όπου πιέζει τα δύο μεγάλα κόμματα, ανατρέποντας το σκηνικό.

Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του 2019, τα ποσοστά των τριών κομμάτων στην Κρήτη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εκλογική του ήττα, είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα, έστω και με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, είχαν διαμορφωθεί ως εξής:

Το Ηράκλειο και το Λασίθι ήταν από τους λίγους νομούς της χώρας, στους οποίους το ΚΙΝΑΛ, υπό την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, είχε καταγράψει διψήφια ποσοστά.

Είναι ξεκάθαρο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή καταγράφονται σοβαρές μετακινήσεις του εκλογικού σώματος, το οποίο φαίνεται διατεθειμένο να δώσει μια ευκαιρία στο νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ.

Η «απειλή» κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ – αλλά όχι μόνο –  είναι πλέον ορατή και ο αγώνας για την κατάληψη του προοδευτικού χώρου στην Κρήτη αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μένει να αποδειχθεί εάν μπορούν να έχουν και πανελλαδικό αντίκτυπο.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024