
Νόβακ Τζόκοβιτς – Γνώριζε στις 16 Δεκεμβρίου ότι είναι θετικός στον κοροναϊό, δήλωσε η σερβική Επιτροπή για την πανδημία
Γιατρός-μέλος της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται στο email τη στιγμή που εκδίδονται και καταχωρούνται
Η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στην Σερβία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι δεν γνώριζε πως είναι θετικός στον κοροναϊό μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου το βράδυ.
Στην συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής, ο γιατρός Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται στο email τη στιγμή που εκδίδονται και καταχωρούνται.
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει την δήλωση του Τζόκοβιτς ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τεστ, ο Γκόικοβιτς απάντησε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ εγώ να ξέρω πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στον ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα, τις βραδινές ώρες».
Σημειώνεται ότι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφιζόταν μαζί τους, δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό.
Ο Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στην σερβική δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας, διότι δεν αποτελεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αδίκημα. Διευκρίνισε ότι η παραβίαση της καραντίνας ήταν ποινικό αδίκημα μόνο κατά την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα του 2020 και ο νόμος αυτός πλέον δεν ισχύει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων
- Ιράν: 2 στους 3 Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται ο πόλεμος
- Ιράν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες που «διευκόλυναν» τις εξαγωγές πετρελαίου στην Κίνα
- Η ΕΕ προσκαλεί τους Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση
- Κάτω Πατήσια: Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας
- Ιράν: Μονόδρομος για τις ΗΠΑ η αποδοχή του σχεδίου 14 σημείων της Τεχεράνης, τονίζει ο Γαλιμπάφ


