Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ - «Όσοι δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, δεν μπορεί να αφήνονται έρμαια στα χέρια ιδιωτών - Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη»

ΚΚΕ – «Όσοι δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, δεν μπορεί να αφήνονται έρμαια στα χέρια ιδιωτών – Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη»

Το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του φυσικού αυτουργού, αλλά και όσων ήξεραν και για σχεδόν δύο χρόνια συγκάλυπταν το γεγονός

«Το απεχθές βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στην κακοποίηση παιδιού με αυτισμό σε ιδιωτικό κέντρο ειδικής αγωγής δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο Περισσός κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη δράση των ιδιωτών και ανύπαρκτους ελέγχους από τη μεριά του κράτους», που είναι αποτέλεσμα της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης και της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, την οποία, όπως υποστηρίζει, «ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην πολλαπλή κακοποίηση των παιδιών με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων».

Το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του φυσικού αυτουργού, αλλά και όσων ήξεραν και για σχεδόν δύο χρόνια συγκάλυπταν το γεγονός.

«Καλούμε το λαό να παλέψει για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, για ουσιαστική προστασία των παιδιών με αναπηρία. Ενήλικες και παιδιά, που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, δεν μπορεί να αφήνονται έρμαια στα χέρια ιδιωτών. Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη», καταλήγει ο Περισσός.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024