Κορυφώνεται το θρίλερ με την υπόθεση απέλασης του κορυφαίου Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, με διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα να αντιμετωπίζουν την εκδίωξή του από τη χώρα ως βεβαιότητα, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος της αυστραλιανής εφημερίδας, The Saturday Paper, Πολ Μπονγκιόρνο, υποστηρίζει ότι η απόφαση για απέλαση έχει ήδη ληφθεί.

Στην υπόθεση Τζόκοβιτς, πάντως, νέα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του δημιουργούν τριγμούς, ενώ η βίζα του τενίστα θα ακυρωθεί και πάλι την Πέμπτη από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, που ετοιμάζεται να αποφασίσει την απέλασή του.

Την ίδια στιγμή, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τζόκοβιτς μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών, λόγω του τεστ για τον κοροναϊό. Συγκεκριμένα, ο τενίστας είτε δήλωσε ψευδές PCR test, είτε έσπασε την καραντίνα του, αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο διεγνώσθη θετικός στις 16 Δεκεμβρίου, αλλά την επόμενη (17/12) έκανε δημόσια εμφάνιση χωρίς να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τον Τζόκοβιτς, καθώς η ισπανική αστυνομία πρόκειται να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ταξίδεψε στη χώρα στο τέλος Δεκεμβρίου.