Οι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς ζητούν 2 τρισεκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Στο εξώδικο που συνέταξαν δίνουν και μια εναλλακτική. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει ολόκληρο το ποσό με τη μία, προτείνουν 500.000 ευρώ την ημέρα, μέχρι να γίνει η εξόφληση.
Δύο τρισεκατομμύρια ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που ζητά η Επιτροπή Αυτοχθόνων Ελλήνων (μια μορφή Θεματοφυλάκων), που υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών, για λογαριασμό των οποίων παρεμβαίνουν δίκην επιτροπής και ζητούν αποζημίωση για αθέτηση συμβατικής υποχρέωσης.
Σύμφωνα με το pelop.gr, στο εξώδικο που συνέταξαν δίνουν και μια εναλλακτική. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει ολόκληρο το ποσό με τη μία, προτείνουν 500.000 ευρώ την ημέρα, μέχρι να γίνει η εξόφληση.
Αντίστοιχη εξώδικη διαμαρτυρία έχουν λάβει κι άλλοι περιφερειάρχες στη χώρα.
Προ ημερών, έστειλαν πρόστιμο στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας του να πληρώσει το αστρονομικό ποσό του 1 τρις εκατομμυρίου 799 δισεκατομμυρίων 616 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως φαίνεται στο χαρτί που του έστειλαν και που δημοσίευσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Facebook, οι «Αυτόχθονες» δίνουν και τη δυνατότητα για ρύθμιση οφειλής σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν έχει εύκαιρο τα σχεδόν δύο 2 τρις.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου