Θέση για το «Γουέμπλεϊ» έκλεισε η Τσέλσι. Μετά το 2-0 του πρώτου ματς, οι «μπλε» επικράτησαν με 1-0 και στη ρεβάνς κόντρα στην Τότεναμ και θα διεκδικήσουν την έκτη τους κούπα στο Carabao Cup, στον τρίτο τους τελικό από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ. Τον νικητή του Λίβερπουλ – Άρσεναλ περιμένουν πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης για να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Στην πρώτη σημαντική στιγμή του ματς ήρθε και το γκολ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση. Στο 18′ ο Μάουντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκολίνι έκανε άστοχη έξοδο και ο Ρίντιγκερ με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Πολλές ευκαιρίες δεν είχε η Τότεναμ, αλλά σε δύο περιπτώσεις κέρδισε πέναλτι το οποίο υπέδειξε αρχικά ο Μάρινερ και με την παρέμβαση του VAR πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Στο 63′ μάλιστα ο Κέιν σκόραρε, αλλά και πάλι «μίλησε» το VAR ακυρώνοντας το γκολ για οφσάιντ του Άγγλου. Το 0-1 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος κι έδωσε πανηγυρικά την πρόκριση στην Τσέλσι.

Τότεναμ: Γκολίνι, Ντέιβις, Ντόχερτι (65’ Σεσενιόν), Έμερσον, Σάντσεζ, Τανγκανγκά, Γουίνκς (81’ Σκιπ), Χοϊμπιέργκ, Λο Σέλσο (71’ Χιλ), Κέιν, Μόουρα.

Τσέλσι: Αριθαμπαλάγκα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (66’ Τ. Σίλβα), Ρίντιγκερ, Σαρ, Ζορζίνιο (82’ Λόφτους Τσικ), Κόβασιτς (77’ Καντέ), Οντόι, Μάουντ (67’ Ζίγιετς), Βέρνερ (66’ Αλόνσο), Λουκάκου.