Βρετανία – Τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα ζητεί το NHS λόγω της πανδημίας
Η συμφωνία, την οποία ζήτησε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να στέλνουν περισσότερους ασθενείς σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για να λάβουν επιπλέον θεραπείες από αυτές που προβλέπονται από τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες
Οι αρχές της Βρετανίας ζήτησαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) Αγγλίας να συνάψει συμφωνίες με ιδιωτικούς νοσοκομειακούς ομίλους προκειμένου να παρέχουν κρίσιμες θεραπείες, όπως επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς, στην περίπτωση που το NHS δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορoναϊού.
Η συμφωνία, την οποία ζήτησε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να στέλνουν περισσότερους ασθενείς σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για να λάβουν επιπλέον θεραπείες από αυτές που προβλέπονται από τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες.
«Επίσης θέτει τους ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών υγείας σε κατάσταση αναμονής προκειμένου να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια, στην περίπτωση που τα νοσοκομεία αντιμετωπίσουν αφόρητα επίπεδα νοσηλειών ή απουσιών προσωπικού», εξήγησε ο Ντέιβιντ Σλόμαν επικεφαλής του NHS Αγγλίας.
«Δεν είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε με τον κοροναϊό»
Στο μεταξύ ο υπουργός Στέγασης, Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία δεν είναι ακόμη σε θέση να μπορεί να πει ότι θα ζήσει με την covid-19.
Όταν ρωτήθηκε για πόσο διάστημα θα διατίθενται δωρεάν rapid test, ο Γκόουβ απάντησε ότι αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της πανδημίας, η οποία ακόμη δεν έχει τελειώσει.
«Προχωράμε προς μια κατάσταση στην οποία θα είναι εφικτό να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε με την covid και ότι η πίεση στο NHS και τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες μειώνεται», επεσήμανε μιλώντας στο δίκτυο Sky News.
«Όμως είναι απολύτως απαραίτητο να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί (…) έχουμε μερικές δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Επανέλαβε τα ίδια ψεύδη – Όλα θα λυθούν εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη
- Survivor: Στη Δικαιοσύνη ο καπετάνιος που χτύπησε τον Σταύρο Φλώρο – Η φωτογραφία του από το νοσοκομείο
- Περιστέρι: Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες για τα 6 παιδιά – «Λειτουργούσαν σαν στρατιωτάκια»
- Ημέρα πένθους στο Κίεβο: Ο Ζελένσκι καταδικάζει τη Ρωσία για την επίθεση σε πολυκατοικία που σκότωσε 24 άτομα
- The Expla-in Project | ΝΔ: Συνέδριο με φόντο την κούρσα διαδοχής
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Επιδημία Έμπολα ξέσπασε στο Κονγκό – Ανησυχία για εξάπλωση σε άλλες χώρες
- «Φως στο Τούνελ»: Τι θα δούμε στην αποψινή εκπομπή στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442