Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Celine - Ο Hedi Slimane επανεφεύρει τη γαλλική κομψότητα στην καρδιά της αγγλικής Μποντ Στριτ

Celine – Ο Hedi Slimane επανεφεύρει τη γαλλική κομψότητα στην καρδιά της αγγλικής Μποντ Στριτ

«Είναι ένας οικείος χώρος, κάπου ανάμεσα σε ένα «cabinet de curiosités» και ένα κουτί κοσμημάτων», είπε η ομάδα της Celine.

Η αισθητική του Hedi Slimane είναι ακριβής: συνδυάζοντας την εγκυκλοπαιδική του γνώση για τη μοντέρνα και τη σύγχρονη τέχνη, την αγάπη του για το στυλ της αστικής τάξης της δεκαετίας του 1970 και τη βαθιά του αγάπη για την αντικουλτούρα. Τόσο ακριβής, μέσα σε ένα ετερόκλητο σύμπαν.

Από την άφιξή του ως διευθυντής δημιουργικού, καλλιτεχνικού και της εικόνας του οίκου CELINE από το 2018, έχει ξαναχτίσει μεθοδικά τη μάρκα για να πλαισιώσει τον μοντερνισμό, τις νέες άνετες σιλουέτες και τη νοσταλγία, πρόσφατα ο ίδιος μέσω έντεχνων αναφορών στα αρχεία, αναβίωσε παλιά σχέδια καθώς και το χαρακτηριστικό μονόγραμμά του οίκου. Είναι φανερό ο σχεδιαστής θέλει να αποκόψει τον οίκο από την άνετη και αντικομφορμιστική εικόνα που έδωσε (με τεράστια επιτυχία και έμπνευση) η Φίμπι Φίλο.

Πουθενά δεν είναι πιο εμφανές από τη νέα ναυαρχίδα της CELINE στο Λονδίνο, που άνοιξε στη οδό New Bond 40.

View this post on Instagram

A post shared by Eri (@ierotheav)

Όπως είναι αναμενόμενο από μια εγκατάσταση Slimane, το μάρμαρο και οι καθρέφτες πρωταγωνιστούν, δίνοντας μια αίσθηση γαλλικού glam. Η νέα μπουτίκ δένει το παλιό και το σύγχρονο το παγωμένο και στιβαρό μάρμαρο, που κλείνει το μάτι στην μπουτίκ της Σανέλ στην οδόν Καμπόν στέκεται μια σειρά από νέα έργα τέχνης, από την γλύπτρια Leilah Babirye και τη ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνη Nika Neelova.

Ο χώρος χρησιμοποιεί στο έπακρο επίσης το Εδουαρδιανό κτήριο στο οποίο βρίσκεται: τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου έχουν διατηρηθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός αυθεντικού οκταγωνικού σαλονιού, που θυμίζει μικρές γκαλερί σαν εκείνες που θαυμάζουμε στο Μουσείο Ουφίτσι, διακοσμημένο με σύγχρονα βιομηχανικά φωτιστικά και αρτ νουβό απλίκες σε σχήμα κοχυλιών, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο για τα αρώματα και τα είδη σπιτιού της μάρκας.

«Είναι ένας οικείος χώρος, κάπου ανάμεσα σε ένα «cabinet de curiosités» και ένα κουτί κοσμημάτων», είπε η ομάδα της Celine.

View this post on Instagram

A post shared by @wool_sol_luv

«Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες και διαρθρώνεται γύρω από την ιδέα της γαλλικής κομψότητας και των vintage ευαισθησιών», είπε η ομάδα του Celine.
Στο υπόγειο, επίσης, υπάρχει μια άλλη έκπληξη: ένα φλαμανδικό πορτρέτο με λάδι του 17ου αιώνα, ως ένα νεύμα στην κληρονομιά και την ιστορία του κτιρίου.

Το υπόγειο φιλοξενεί τις συλλογές ανδρικών ετοίμων ενδυμάτων και αξεσουάρ και έρχεται σε αντίθεση με την κλασική γλώσσα του επάνω ορόφου – ένα νεύμα στην εισαγωγή μιας ανδρικής σειράς από τον Slimane στην 77χρονη γυναικεία μάρκα μόδας. Η οροφή είναι χαμηλότερη, οι τοίχοι λευκοί και το δάπεδο είναι τσιμεντένιο, δίνοντας μια αίσθηση χώρου τύπου γκαλερί τέχνης. Παρέχει έναν λευκό καμβά για τα προστιθέμενα στοιχεία: τα έπιπλα, τα σαλόνια και τα έργα τέχνης.

Δεν είναι απλώς ένα κατάστημα, είναι μια πραγματική εμπειρία του διαρκώς αναπτυσσόμενου σύμπαντος της CELINE. Για τα μοναδικά έπιπλα που πλαισιώνουν το κατάστημα έγινε πραγματικό κυνήγι θησαυρού καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής του καταστήματος και είναι ένα μείγμα πολυπόθητων vintage κομματιών (συμπεριλαμβανομένου ενός αυθεντικού Verner Panton) καθώς και κομματιών που σχεδίασε ο πολυσχιδής Slimane.

Μετά από αυτό δεν θα εκπλήξει κανέναν αν η CELINE ασχοληθεί με τα οικιακά σκεύη γιατί τα κομμάτια είναι εξαιρετικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024